Ганебне лице Івано-Франківської рибоохорони

Поділитися

В ніч з 4 на 5 листопада 2016 року представниками об’єднання ЕкоМайдан Тернопіль, ГО “Захід З” спільно з Галицьким відділом поліції виявлено та задокументовано факт браконьєрства на водоймі Бурштинської ТЕС, який за припущення активістів, носить систематичний характер.

В результаті громадського рейду, з водойми вилучено близько 6-ти км професійних сіток, 210 кг товстолобів та майже 60 кг іншої риби, а тому, масштаб, з яким очевидно регулярно здійснювались злочинні діяння, на думку активістів, свідчать про серйозну кругову поруку та прибуткову незаконну схему, учасниками якої (як це часто буває), можуть бути чиновники та можновладці області.

Сьогодні представники місцевої рибоохорони, на чолі з Русланом Чорненьким тактично “відмовчуються”, не бажаючи коментувати та роз’яснити ситуацію, що склалась на водоймі Бурштинської ТЕС. Громадські активісти, які приймали участь в нічному рейді, сьогодні звинувачуються Івано-Франківськрибоохороною в “незаконній відеофіксації, в сторону громадського сектору лунають також тези, що начебто саме вони і займались злочинною діяльністю тієї ночі. Враховуючи безпідставні обвинувачення, хочемо зауважити, що про плановий виїзд на водойму Бурштинської ТЕС, правоохоронці Галицького відділу поліції були завчасно попередженні (є запис розмови одного із активістів та фото з екрана мобільного, з якого здійснювався відповідний дзвінок), тому дані заяви є абсолютно безпідставними.

Активісти об’єднання “ЕкоМайдан Тернопіль” та ГО “Захід З” наголошують, що зловмисники, які здійснювали незаконний вилов риби, а також ті, хто причетний до даної події, понесуть відповідальність, передбачену чинним законодавством, а усі подібні схеми будуть активно відслідковуватись і знищуватись.
Просимо також активних громадян не бути байдужими та повідомляти про подібні факти злочинної діяльності, які вам відомі.
Громадська організація “Скеля”

Що залишилося за лаштунками “театрального скандалу”

Джордж Вашингтон, коли боровся за свою країну, віддав все, що мав. А у нас жебраки жебраків годують, одягають, гинуть за свою Батьківщину