Українці перейшли на секонд-хенд

Поділитися

Через стрімку девальвацію гривні, відсутність роботи та зменшення доходів, українці почали купувати значно менше. Більше того – найбільшою популярністю у населення користуються магазини секонд-хенду, оскільки громадяни не впевнені у майбутньому, тому масово заощаджують.

Про це повідомив засновник мережі ТМ «Фуршет» Ігор Баленко, наголосивши при цьому, що кількість бідних українців значно збільшилась.

«Я помітив, що зараз на точках секонд-хенду людей більше, ніж у традиційних продуктових гіпермаркетах. Взагалі не пригадаю такої кількості людей в магазинах з вживаними речами. Це говорить про те, що у людей середнього класу стало менше грошей. Поки не виростуть реальні зарплати і пенсії, ми не отримаємо приросту ні у доходах, ні в прибутках, ні в податках, ні в чому», − повідомив Баленко в інтерв’ю виданню «Новий регіон».

За його словами, люди живуть у страху і не знають, чого чекати завтра, тому намагаються економити.

«Якщо говорити про супермаркети – чек виразно виріс. Але виріс чек не за рахунок того, що люди стали багатшими або стали більше купувати. Вся справа у великій інфляції. І як підсумок, ми бачимо, що в одиницях показник реально став менше, а в грошовому вираженні більше», − пояснює Баленко.

Також бізнесмен переконаний, що інвестори зайдуть на український ринок, оскільки зараз він впав, а в майбутньому буде рости, однак єдине, що перешкоджає цьому – відсутність миру на Донбасі, саме тому ніхто не хоче ризикувати.

«Інвестори готові заходити в будь-який час, їм цікаво, тому що ринок впав, потім він буде підніматися. Але є умова – має вирішитися політична ситуація на сході. Ривки в економіці ми навряд чи побачимо. Домашнє завдання насамперед полягає в тому, щоб вирівняти оподаткування», − повідомив Баленко і додав, що в торгівлі сьогодні 50-60% ринку йде через приватних підприємців, через неоподатковувану податками торгівлю.

«Такі підприємці платять тільки свої 400 гривень і все. Тому зараз ринок йде в тінь, в бік приватних підприємців. Якщо подивитися на приклад Грузії, то там вирівняли ситуацію і зараз податки із зарплати 20%, а податки на прибуток 18%, вони сплачуються у одне вікно і все. Як тільки ми так зробимо, так відразу з тіні вийдуть всі зарплати і навіть у приватних підприємців. З цієї точки зору в п’ять разів більше податків буде сплачуватися в казну», − пояснив Баленко.

Відбулося засідання Громадської ради з питань відзначення Всеукраїнською літературно-мистецькою премією ім. Братів Лепких

У Тернополі “Правий Сектор” очолила жінка