Члени виборчих комісій, де триває голосування, без службових посвідчень

Поділитися

Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що члени окремих дільничних виборчих комісій з організації і проведення перших виборів у Борщівській об’єднаній територіальній громаді не забезпечені посвідченнями членів ДВК. За наданою членами комісій інформацією, Борщівська районна виборча комісія їм посвідчень не видала.
Наразі спостерігачами ОПОРИ зафіксовано відсутність посвідчень членів дільничних виборчих комісій від ТВК на семи ДВК: № 610111 (с. Пищатинці), №610067 (с. Верхняківці), №610069 (с. Висічка), №610102 (с. Мушкатівка), №610127 (с. Цигани), №610061 та №610062 (м. Борщів).
Інформація щодо наявності посвідчень у членів інших виборчих комісій з’ясовується.
Зараз члени комісії, як видно із фото, від руки написали свої імена, на листівці – печатка дільничної виборчої комісії.
«Такий стан справ не сприяє роботі ДВК та створює передумови для виникнення конфліктних ситуацій, адже відсутність посвідчення ускладнює членам ДВК можливість оперативно підтвердити свої повноваження. Це наслідок того, що Борщівська районна виборча комісія недобросовісно поставилась до виконання обов’язку покладеного на неї абзацом третім частини 2 статті 28 Закону України «Про місцеві вибори». Ця норма закону передбачає, що члену виборчої комісії після складення ним присяги видається посвідчення за підписом голови комісії, що утворила відповідну комісію» – прокоментував ситуацію Андрій Мартишко, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Тернопільській області.

Як тільки сніг і дощ, то дах на вулиці Острозького, 53 протікає

Явка виборців у Борщові мізерна