Медична реформа по-тернопільськи

Поділитися

Медики тернопільського міського комунального закладу “Цетр первинної медико-санітарної допомоги” поскаржилися на свавілля керівництва їхньої лікувальної установи.

Згідно наказу головного лікаря від 30 листопада 2016 року було незаконно збільшено тривалість прийому з 3 годин 30 хвилин до 5 годин. Лікарі обурені, що навіть немає перерви між прийомами, крім цього медики приймають у кімнатах для санітарок з відрами та швабрами, у кабінетах немає елементарної каналізації…

На сьогоднішній день, крім 5-ти годинного прийому лікарів заставляють обслуговувати по 10-15 викликів (хоча згідно наказу головного лікаря Медвідь Миколи Миколайовича від 30.11.16 виділено 2год 42 хв .тобто на кожного пацієнта 40хвилин)

Рішення головним лікарем прийнято без узгодження з персоналом лікарів 30 листопада цього року. Фахівців просто поставлено до відома, колективних зборів не було. Про санітарні норми всі забули. Між прийомами немає необхідних 30хв для прибирання кабінету.

“У амбулаторії на вулиці Степана Бандери у деяких кабінетах немає каналізації, у інших не працює умивальник,в інших не відкривається вікно, а деяких лікарів посадили в кабінет до санітарок приймати пацієнтів, бо немає кабінетів. Раніше лікарі сиділи у три зміни по 3год 30хв.а зараз у дві зміни по 5 годин”.- скаржаться медики.

 

У Тернополі вже діє нова піраміда від “Хеліксу”

Святий Миколай шукає помічників