Пластикові картки: особливості та нюанси

Поділитися

Багато хто мріє, що його гаманець буде повним, при цьому він не буде напханий купюрами різного номіналу і дріб’язком. Втілити такі бажання може наявність пластикової карти, яка як скатертина-самобранка займає мало місця і завжди може дати стільки скільки потрібно.

пластикові картки

Пластикові карти сьогодні досить поширені. Кожен може, наприклад, замовити пластикові картки на ideabank.ua або стати клієнтом іншої фінансової установи. Така картка має товщину всього пару міліметрів і габарити як половина долоні, при цьому вона здатна зберігати суму від кількох копійок, до сотень тисяч в будь-якій валюті.

Однією з головних особливостей пластикової картки є її безпека порівняно з паперовим аналогом. Гуляючи по місту з великою сумою готівки в кишені і витрачаючи її прилюдно можна звернути увагу грабіжників. У разі використання пластикової картки гроші не з’являються на очах у сторонніх, а у разі втрати карткою неможливо скористатися не знаючи пін-код. Та й власник цього електронного кошелика може в будь-який момент заблокувати його лише подзвонивши в банк.

Користуватися пластиковою карткою дуже зручно. Місць, де сьогодні є банківські термінали багато. Тому купуючи дорогу техніку в магазині, оплачуючи комуналку або просто замовляючи сніданок в кафе, можна без проблем розплатитися з точністю до копійки. Причому придбання може бути здійснена як в межах вашого місця проживання, так і закордоном. В цьому випадку гроші, які були на вашому рахунку автоматично конвертуються.

Крім того, маючи карти, що належать до міжнародних платіжних систем, можна не тільки знімати готівку або розплачуватися по всьому світу, але і отримувати подарунки, знижки в різних мережах-партнерах банку. Наприклад, власник пластикової карти дистанційно може замовити квитки на поїзд або літак, забронювати номер в готелі на улюбленому курорті та ін. Варто відзначити, що при перетині кордону перевозити гроші готівкою дуже проблематично, адже потрібно заповнювати декларації, чого не вимагається при зберіганні грошей на карті.

Ринок електронної комерції в Україні і в світі динамічно розвивається, відповідно власники пластикових карток отримують нові привілеї та можливості. Наприклад, можна поповнити рахунок мобільного телефону або іншого комунікаційного ресурсу, внести депозит на ігрові сайти або соцмережі. Причому це налаштовується до автоматизму і не потрібно щоразу виконувати схожі дії.

Як Роман Папіровський міг керувати Держкомземом у Тернопільській області?

Тернопільські школярі завтра у парку встановлять найкращі годівнички