В останній день 2016 року ціни зашкалювали на ринку

Поділитися
На дідухів попиту не було. А за ялинками – справжній ажіотаж

Сьогодні на тернопільському ринку не можливо було ні пройти, ні проїхати. З самого ранку і продавців, і покупців було в рази більше, ніж зазвичай. Незважаючи на це, ціни на продукти відчутно підросли. В останній день 2016 року добре м’ясо зі свині – полядвиця чи задня шинка коштували від 95 гривень ( у будні можна сторгуватись до 80).  За якісну домашня ковбасу треба було заплатити від 140 гривень і вище. Короп йшов по 56 гривень за кілограм, а щука – по 80.

А після рейдів поліції на продавців нелегальних ялинок ціна стрибнула з 40-50 гривень до 200 за маленьку, сантиметрів на 50, складену з гілочок зелену красуню на дерев’яному пеньочку. Велику ялинку пощастило купити тернополянам, які завітали на ринок на 15 квітня.

Мали непоганий виторг на ялинкових гілках п’яненькі вантажники, які не соромлячись, перегукувались чи вистачає “зеленого товару”. Молодші бігали до довколишніх двориків поспилювати “зайві гілки” у ялинок.

Ціни на мініатюрні дідухи стартували від 20 гривень і сягали 400 грн. за “метрових”

Порядні тернополяни вже з 2014 року не куплять солодощів від Петра Порошенка. Сьогодні ціни на торти у файному місті не змогли підстрибнути. Напевно, усі хто вважає себе кондитером, виніс свою продукцію. І хоч солодке швидко розкуповували, проте тортів не бракувало до самого закриття ринку. Рошенівські київські торти відлякували селян ціною у 260 гривень.  Натомість “празькі”, “горіхові”, домашні пляцки коштували від 85 до 130 гривень. Чесні майстрині мали навіть на пробу товар.

Словом, все що нині треба до столу – стало раптово дорожчим. Правила ринку працюють.

У влади немає бажання дати людям право розпоряджатися землею

Забіг Санта-Клаусів відбувся у Тернополі