Якою буде весна в Україні?

Поділитися

2 лютого 2017 року у національному природному пурку “Гомільшанські ліси” на біостанціі ім. Каразіна відбудеться зустріч з найвідомішим, та найзнаменитішим “віщуном” Тимком.

Вже багато років він лишається єдиною твариною яку вся Україна знає по імені і щороку чекає на його передбачення.

Тому запрошуємо всіх бажаючих на свято бабака, де Ви отримаєте позитивний настрій і першими дізнаєтесь прогноз від Тимка.

Історична батьківщина Тимка

Бабаки це степові жителі,відносяться до роду гризунів і до сімейства вивіркових.

Одне з вкрай важливих степових місць, про яке ніхто в Україні не знае- регіональний ландшафтний парк “Великобурлуцький степ”. Центром цього парку є хутір Наталівка неподалік смт. Великий Бурлук. Саме це місце є найважливішим для більшості бабаків України.

Близько півстоліття тому бабаки майже перевелись в Україні, і в багатьох місцях, де вони колись були,люди про це вже й забули. В кінці 70- х, до Великобурлуцького степу, де дивом збереглось чимале поселення бабака,потрапив тоді студент Віктор Токарський. Зустріч з бабаками на все життя закохала молодого вченого.

Завдяки його ентузіазму та наполегливості, бабаків з Великобурлуцького степу вдалось розселити по багатьох місцях на Луганщині, Харківщині, Полтавщині, Донеччині і у Сумській області.Саме тут та у згаданому вище парку знаходиться історична батьківщина більшості бабаків України.

Віктор Токарський і сьогодні не полишив захоплення бабаками, він організував у Наталівці біостанцію, на якій продовжують вивчення бабаків там, де їх вперше побачили кілька десятиліть тому.

На Тернопільщині скинули львівське сміття

Не зрадьте їх