Активний відпочинок на Трійцю: рафтинг та піші походи по Карпатах

Поділитися

Відкрити сезон літнього відпочинку можна по різному – на дивані перед телевізором, в кафе за чашкою кави чи десь на спортивному майданчику. Проте найяскравіші емоції викличе активний відпочинок на природі, а додаткові вихідні на свято Трійці лиш посприяють такій можливості.

Варіантів куди податися чимало, продумані до найменших дрібниць тури на Трійцюманять насиченими програмами та цікавими маршрутами. Любителям піших мандрівок – короткі походи по Карпатах, для естремалів – рафтинг на Чорному Черемоші, тим хто ще з певних причин не наважився на рафтинг – сплави по рівнинних ріках України – Дністру, Случі та Південному Бугу.

Відкриваємо сезон відпочинку у Карпатах

Сезон піших турів по Карпатах триває круглий рік, проте піший похід на Трійцюпо особливому чарівний. Туристів манить сюди не лише чисте гірське повітря та небанальні навколишні ландшафти, а я природні дивинки. Так, на початку літа, а саме на цей період цього річ припадає Трійця, завдяки примхам природи, можна побувати у різних порах року. Біля підніжжя вже справжнє літо, а вершини ще вкриті снігом.

Обираючи куди вирушити на Трійцю зверніть увагу на короткі за тривалістю, нескладні, але від того не менш цікаві походи на Трійцю:

  • Похід по Горганах – це мандрівка дикою й водночас дуже популярною місцевістю. Горганські гори не можливо сплутати з жодним іншим карпатським масивом. Камяні поля, що вкривають кожну гірську вершину у цій місцевості, мох, що пружинить під ногами й запах хвої та грибів – ось що запам’ятається після мандрівки.
  • Похід по Свидовцю – маршрут, що однозначно закохає у Карпати кожного. Тут є все: округлі вершини, оксамитові схили, високі шовковисті трави, високогірні озера та водоспади, а ще запаморочливі безкраї краєвиди.

Рафтинг на Трійцю – розвага для новачків й бувалих рафтерів

Хоча вважається, що рафтинг це «весняна» розвага не варто нехтувати нагодою посплавлятися на гірській річці. Рафтинг на Трійцю– чудова літня розвага, що не потребує особливих вмінь чи досвіду, а свою порцію адреналіну таки дасть. Вибір програм для організації рафтингу на Черемоші різноманітний. При наявності достатньої кількості вільного часу можна вирушити на кількаденний тур. Інший варіант програма на один день або короткий кількагодинний сплав.

Рафтинг на Трійцю за сприятливих погодних умов (як відомо дощ рафтингу зовсім не завада)може бути не лише мальовничим а й захоплюючим. Довжина маршруту, що його здолають туристи близько 10-15 км.

Черемош протікає мальовничою місцевістю, тож вздовж річки є на що подивитись. Проте насолоджуватися красою ландшафтів довго не доведеться: каскади порогів, шивери, бочки та перекати змусять налягати на весла.

Загалом варіантів для активного відпочинку безліч. Й щоб ви не обрали – попереду стільки нового й вражаючого, Обирайте вид відпочинку, звільняйте місце у пам’яті та вперед до приємних емоцій та яскравих вражень.

У Кременці хочуть закрити школу, а приміщення віддати православній церкві московського патріархату

Тернопільська філармонія вкотре “втре носа” академічному театру