Чого варті дві постанови?

Поділитися

Як скоро проходять роки. Ніби недавно все це відбувалось, радість,появилась надія ми стали вільні, Господь Бог подарував незалежну Українську державу, яке в цей період було піднесення. Пройшло 25 років ,радість змінилась на смуток і плач. Гинуть кращі сини і дочки. І ніхто не знає і не скаже коли це все припиниться. Дивлюсь телебачення, слухаю радіо і жахаюсь як наші багаті навіть з війни, з людського горя стараються мати вигоду. Не вже Вам не стидно і не страшно. Рано чи пізно прийдеться відповісти на запитання: що ти чоловіче зробив, щоб не було війни,брехні, лукавства? Тоді кожний отримає те, що заслужив, по своїх ділах.
Отримавши незалежність, в нашій країні залишився від Радянського Союзу великий арсенал ядерної зброї. Всі ядерні держави, були стурбовані, що ще появилась одна ядерна держава. І запропонували відмовитись від ядерної зброї. На, що тодішня наша влада зразу і погодилась.

5 грудня 1995 року був підписаний документ Л. Д. Кучмою, згідно якого Україна добровільно відмовляється від ядерного озброєння. Назва цього документа Будапештський меморандум, про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до договору про не розповсюдження ядерної зброї.
Вже з назви випливає і його суть за те, що Україна відмовилась від ядерного арсеналу, її надають гарантії захищати її суверенітет, США,Велика Британія, та Росія. Окремі заяви про підтримку меморандуму зробили ще дві ядерні держави: Китай та Франція. На мою думку, такі великі сильні держави на весь світ заявили, навіть коли б не підписували, про підтримку, зобов’язані ще зібратись і вирішити це питання. Весь світ спостерігає. І що варті будуть ці гарантії. В Києві відбулося обговорення ситуації навколо меморандуму. Науковець п. Петро Бешта сказав: “Історія Будапештського меморандуму подібна до сценарію, який починався, як історія успіху а закінчився трагедією”.

Колишній посол США в Україні заявив: “Україна мала б отримати летальну зброю та мільйони доларів на реформу, що зробило б агресію Росії більш болісною. Причина, через яку це не зробили,- це не далекоглядність та боягузтво”.

Повністю підтримую ці слова. Пам’ятаю чим були зайняті тодішні високопосадовці, прихватизацією і особистим збагаченням. Ті що намагались зупинити, їх просто знищували. Я ніколи не забуду борця за справедливість талановитого журналіста Георгія Гонгадзе і як з ним поступили.
В березні 2014 року, після анексії Криму,зібрались міністри закордонних справ . Росія проігнорувала. Тоді Україна отримала гарантії, що проти Росії застосують санкції. Не розумію, яка може бути розмова про відміну санкцій, що повернули Крим, чи вивели військо з Донецької і Луганської областей. А це, що збили пасажирський літак, доведено хто це зробив.І що теж нічого?
Країна агресор заслуговує на повну ізоляцію. Також настав час щоб Міжнародний суд почав розглядати, про всі злочини заподіяні різним країнам.
За участю лідерів Німеччини, Франції, України та Росії у форматі “Нормандської четвірки” відбувся саміт в Мінську. На заключному етапі до них приєдналася спецпредставник ОБСЭ.
В наслідок чого була підписана угода від 12 лютого 2015 року, контактною групою. Від України підписав Л. Кучма, від ОБСЭ, посол Г. Тальявіні, від Росії, посол Зубов, від ДНР О. Захарченко, від ЛНР І. Плотницький. Минуло уже два роки а угод як не виконувались так і не виконується. Угоди розроблені так, коли б виконати всі пункти,то Україна може втратити цю частину території, як втратили Крим. Тому потрібно укріпляти лінію розмежування,щоб забезпечити наших охоронців, створити належні умови для їхнього перебування там, частіше робити ротації. Бо це надовго. Оголосити надзвичайний стан. На обстріли сепаратистів відповідати так, щоб надовго відбити їм бажання стріляти в нашу сторону. Склалось так, що Будапештські угоди і Мінські підписала від України одна і та ж людина. Підписавши першу угоду Україна не отримала, ні компенсації, ні прописаного захисту. Виконавши Мінські угоди ми можемо втратити ще частину території. А саме страшне, що помилувані сепаратисти зможуть вільно, безперешкодно переміщатись по всій території України і вести підривну діяльність. Баламутити таких довірливих наших людей. Обидві угоди направлені проти України і українських людей. Комусь дуже хочеться натягнути нам чуже ярмо. Будьмо пильні. Пора подумати як позбутися внутрішнього ярма.

Слава мудрому Українському народу. Нехай нас Господь Бог береже.

Б. Амрожій

Тернопіль

Експорт “русского мира” на Донбас готувався ще до початку анексії Криму

Службові особи управління Тернопільської ОДА розтратили понад 13 мільйонів гривень