Канадський фільм про український Голодомор “Гіркі жнива” покажуть в 45 країнах

Поділитися

Урочиста прем’єра фільму “Гіркі жнива” про Голодомор в Україні відбулася в Києві 22 лютого.  23 лютого, стрічка вийшла в широкий прокат в Україні. Фільмтакож покажуть в 45 країнах світу.

“23 лютого фільм покажуть в кінотеатрах Австралії. 24 лютого його побачать глядачі Англії та Америки. В Канаді – 3 березня. Тобто майже скрізь, в цілому світі, “Гіркі жнива” вийдуть на широкий екран в кінці лютого – в першій половині березня”, – сказав продюсер фільму Ян Ігнатович (Канада).

Він додав, що вже підписано більше контрактів і є численні домовленості про спеціальні покази стрічки, а також на телебаченні в різних країнах з метою охопити якомога ширшу аудиторію.

“Це не є масове кіно, не Star Wars. Але ми сподіваємося, що глядачі підуть дивитися наш фільм, що про нього будуть говорити, що він справить велике враження”, – підкреслив Ігнатович.

Під час прес-конференції, що відбулася перед київською прем’єрою “Гірких жнив”, продюсер наголосив, що на початку праці над фільмом його ініціатори і вся команда добре усвідомлювали, що факт голодомору є невідомим на Заході, тож було дуже важливим зробити кіно у форматі для західного глядача, повідомляє ukrinform.ua

“Це визначило нашу мету. Ми орієнтувалися на те, щоб зробити цей факт максимально відомим, щоб зробити цей фільм у такому форматі, який би був цікавий західному глядачу. Ми користувалися такими техніками, такими засобами, які могли б максимально зацікавити західного глядача. Мені здається, що нам це вдалося, тому що фільм зараз буде в прокаті в 45 країнах. Ми досягли своєї мети”, – підкреслив Ігнатович, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Шахтар” програв “Сельті” 0:2 і вилетів з Ліги Європи

На Тернопільщині прокуратура вимагає повернути державі землю вартістю майже 800 тисяч гривень