Про нерукотворну ікону Господа нашого Ісуса Христа

Поділитися

16 лютого інтернет-газета “Про все” писала, у Тернополі тисячі людей стоять у черзі біля катедри, щоб помолитися біля чудотворної ікони Нерукотворного Спаса
Нерукотворний Образ Господа нашого Ісуса Христа це особлива ікона Спасителя, зображена в чудесний спосіб . Науковці розглядають його як одне із найдавніших зображень лику Христа, які дійшли до наших днів . Цей образ є особливою реліквією для наших днів . У Церкві він відомий також як Спас Нерукотворний, Святий Лик. Зображення з Едесси або Мандипіон, що у перекладі означає “обрус”.

Історія Нерукотворного Образуоповита багатьма переказами . Зокрема, легенда доносить до нас славу зцілення едейського царя Авгаря ликом Спасителя, зображеного в чудесній спосіб на полотні, яким Христос витер своє обличчя . Сьогодні цей Нерукотворний скарб християнської традиції зберігається у Папскій Захристії в Ватикані .

Тропар (глас – 2) Пречистому Образові Твоєму поклоняємося, Благий* просячи прощення прогрішень наших, Христе Боже,* бо волею благоволив єси плоттю зійти на хрест,* щоб ізбавити тих, що їх створив єси, від неволі ворожої,* Тому благодарственно кличемо Тобі : * Ти радістю сповнив усе, Спас наш, прийшовши спасти світ .

ВЕЛИЧАННЯ

Величаємо Тебе, Життєдавче Христе, і почитаємо всі, Пречистого Лика Твого преславне зображення . (Хрестимося).

МОЛИТВА

Преблагий Господи Ісусе Христе, Боже наш, Ти людській образ пересвятого лиця Твого водою омившита обрусом обтерши чудесно зволивєси залишити його на тому ж обрусі для зцілення едеського царя Авгаря . Ти благословив лик людської природи Твоєї на обрусі Вероніки зобразити . Ось ми днесь, грішні раби Твої, душевними і тілесними недугами одержимі, лиця Твого, Господи, шукаємо і з Давидом у смиренні душ наших взиваємо : не відкинь нас від лиця Твого і Духа Твого Святого не відніми від нас . О, Всеблагий Боже наш ! Ти єдиний Святий і во Святих спочиваєш, вообравзи Сам Себе в душах наших, щоб були ми синами, дочками Твоїми і наслідниками Царства Твого . І так Тебе, Премилостивого Бога нашого, соборно з Безначальним Отцем і Пресвятим Духом Твоїм, славити не перестанамо на віки віків . Амінь .

Степан Занько

Тернополянин Назар Машлянка виборов золоту медаль з дзюдо на клубному чемпіонаті в Нью-Йорку

0

Четверо тернополян вибороли перші місця на відкритому чемпіонаті міста Рівного з вільної боротьби