У Донецьку вбили терориста “Гіві”

Поділитися

Командира підрозділу бойовиків “Сомалі” Михайла Толстих, відомий під прізвиськом “Гіві”, убито в контрольованому бойовиками Донецьку.

Про це 8 лютого повідомили в “оперативному командуванні ДНР”, повідомляє сепаратистський ресурс ДАН.

“Сьогодні о 06:12 у результаті терористичного акту загинув Герой ДНР, командир батальйону “Сомалі” полковник Михайло Толстих, відомий як “Гіві”, – йдеться у повідомленні.

Бойовики вважають це продовженням “терористичної війни”.

На місці події працює “слідча група”. Подробиці уточнюються.

За даними російського “Интерфаксу”, Толстих убили на робочому місці, а “Новая газета” пише, що в кабінет “Гіві” вистрілили з гранатомета.

Колишній український військовослужбовець Толстих із травня 2014 року брав участь у боях за Слов’янськ, Іловайськ та Донецький аеропорт на стороні бойовиків і мав позивний “Гіві”

Як і командир батальйону “Спарта” Арсен Павлов (“Моторола”), підірваний у ліфті в Донецьку 16 жовтня 2016 року, “Гіві” був одним із символів війни на Донбасі.

Він перебував в українському розшуку й у санкційному списку Євросоюзу.

За останні два роки на окупованій частині Донбасу багатьох “польових командирів” бойовиків убили не в боях. Не виключено, що за цим стоять російські спецслужби, хоча проросійські бойовики звинувачують у смертях українських бійців, повідомляє “Українська правда”

У Тернополі оголошується набір на змагання гуртів Koza Music Battle 2017

Серед ночі поліцейські затримали злодія в кіоску