Як на Тернопільщині знищили будинок першого президента України Михайла Грушевського

Поділитися

Хочу поділитись історією, якщо це так можна назвати, у Зборівському районі Тернопільської обл. с. Підгайчики знаходиться пам’ятка архітектури, у цьому будиночку проживав колись Михайло Грушевський, його тесть похований у нас на цвинтарі, після нього проживав ще священик, потім зробили із нього клуб так як у селі не було клубу, хочу показати фото який він зараз після реконструкції, до реставрації він був накритий і стіни були не під дощем і снігом, подивіться що робиться зараз, минуло майже 2 роки нічого так і не зроблено, на початку роботи вони його розікрили, деякі стіни повалили, перемурували, але перемурували так, що страшно дивитись. Сказали проблема в тому що привезли криву цеглу, тепер він уже 2-гу зиму стоїть розкритий без даху, за виділені гроші, а це немаленька сума – робочі заляли тільки армопояс і подомуровували деякі вікна, кілька перемичок, і вкрили балками, за ці 2 майже роки балки покрутило від сонця, ці решта балок і дощок, які привезли до нього по складали недалеко, та так поскладали, що вони всі впали на землю і робочі навіть не перескладали, хоча це їх була робота, вони взяли за це гроші. Робітники віднеслись до цього халтурно, прийшлось мені із другом самому виконувати їхню роботу, зробили проект до нього, взяли за це кошти, проект виявився неправильним переробили за 10 місяців на другий, і це знову кошти, а цей проектант, що робив перший проект навіть не притягнутий до відповідальності за то що він зробив неправильно, і за про нього втрачені ще раз кошти і час, робочі які там працювали халтурно відносились до всього взагалі.

Шифер старий побили, який ще був нормальний, сказали відрізати одну гілку від старовинного дуба який стоїть поруч із клубом, йому більше як 300 років, він є на військових картах, так вони щось 5 відрізали по кругу, а все через те, що вони бухали там більше, ніж робили.

Сьогодні я проходив поруч, там уже впала стіна в метр квадратний+це що вони домурували, скажіть куди потрібно звернутись щоб робота з місця зрушила, він ще одної зими не перенесе?

Олег Біловус

Патрульні оштрафували дебошира з Ізраїлю

Лыжник из Венесуэлы Адриан Солано стал звездой Интернета