До 2033 року NASA відправить людей на Марс

Поділитися

Палати Конгресу США прийняли закон, згідно з яким, до 2033 року космічна агенція повинна відправити людей на Марс для вивчення екзопланет і астероїдів. Про це йдеться в матеріалі видання Business Insider.

Уже в 2017-2018 році NASA розпочне виконання нового плану Конгресу. Зокрема, до 2020 року має бути створений план з посадки марсоходу на червону планету для дослідження існування на ній життя. Також було заплановано подальшу підтримку дослідження екзопланет Trappist-1 у сузір’ї Водолія за допомогою телескопу «Джеймс Вебб».

NASA продовжить вивчати виникнення життя у Всесвіті і сценарії його еволюції. Існує перспектива відправлення зонду до Європи — супутника Юпітера, на якому припускається існування умов для розвитку органіки.

Перші пілотовані польоти плануються у 2021 році, коли астронавти рушать до Місяця. Має бути забезпечена постійна присутність людини на низькій навколоземній орбіті, це означає створення умов для космічного туризму.

В той же час, Конгрес відмовився від місії з буксування одного з астероїдів на орбіту Місяця для подальшого вивчення.

Окремим пунктом прописаний план для авіації: держава очікує від NASA нових розробок в сфері надзвукових повітряних суден. Агенція вже проводить випробування прототипу пасажирського надзвукового літака.

На Тернопільщині службовці розтратили бюджетні кошти, виділені на фельдшерсько-акушерські пункти

Прокуратура домоглась взяття під варту раніше судимого грабіжника