“Квартира під охорону”: як, чому і за скільки?

Поділитися

Відстежуючи щодня новини в друкованих виданнях, інтернеті або по телевізору, ми часто чуємо про зростанні числа квартирних крадіжок, які скоюються не тільки місцевими злодіями, а й приїжджими з інших міст України та зарубіжними злодіями – «гастролерами».

За 2016 рік по Тернопільській області зареєстровано 289 квартирних крадіжок, з яких 87 розкрито (або 30%). За 2015 рік зареєстровано 274 квартирних крадіжки, розкрито – 117 (або 43%). (У 2016 було здійснено на 15 (+5,5%) квартирних крадіжок більше ніж в 2015)

В цілому по Україні протягом 2016 року зареєстровано 29612 квартирних крадіжок, з яких 6861 розкрито (або 23%). За 2015 рік зареєстровано 22043 квартирних крадіжки, розкрито – 6819 (або 31%). (У 2016 було здійснено на 7569 (+34,3%) квартирних крадіжок більше ніж в 2015).
За 2016 рік не скоєно жодної крадіжки з оселі, яка перебуває під охороною УПО.

“Домушники», найчастіше, потрапляють в квартиру зламавши серцевину замка на вхідних дверях. На частку таких крадіжок припадає 50% усіх злочинів.
Другий улюблений метод – відкрити викруткою або фомкою металопластикове вікно або пробратися в квартиру через відкриту кватирку. До третього поверху злодії-екстремали добираються навіть без спорядження за лічені хвилини.
Багато хто сподівається на те, що металопластикові вікна надійно захистять від злому. Така думка – помилкова. Єдине призначення таких вікон – забезпечення теплозвукоізоляції. Практика показує, що пластикові вікна дуже легко розкриваються самої звичайною викруткою за наявності певних знань, досвіду та навичок.

Самостійно громадяни не в змозі захистити помешкання від непроханих гостей, адже досвідчені «домушники» відкриють будь-які замки, справа лише в часі та в їх професійності. Звісно, варто подбати про надійні замки та двері, проте дієвішим способом захисту помешкання житла є охоронна сигналізація.
Саме тому, з метою посилення захисту майна громадян і протидії квартирним крадіжкам з 15 по 31 березня на території України проходить соціальні акція «Квартира під охорону». За умовами акції, у зазначений період підрозділи поліції охорони зможуть взяти Ваше житло під охорону за половину вартості монтажних послуг, а точніше — ви сплачуєте вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи з обладнання помешкання сигналізацією фахівці підрозділів поліції охорони виконують за половину їх вартості. Крім того, поліція охорони працює в напрямку забезпечення соціального захисту учасників антитерористичної операції на Сході України – для них та членів родин загиблих учасників АТО поліція охорони пропонує встановити охоронну сигналізацію у помешканні з 75-ти відсотковою знижкою на монтажні та пусконалагоджувальні роботи.
Варто зазначити, що охорону об’єктів та квартир на території Тернопільської області здійснюють 13 нарядів груп затримання Управління поліції охорони. За допомогою Головного пункту централізованого спостереження (ГПЦС) охороняється більше 2950 об’єктів усіх форм власності і близько 3165 квартир, приватних будинків та інших приміщень з особистим майном громадян.

Протягом 2016 року під охорону УПО було підключено 464 помешкання громадян, що на 40 більше ніж в 2015 (422).

В період 2016 року в середньому за місяць під охорону залучалося 32 помешкання громадян. В період проведення акції в 2016 році цей показник зріс більш ніж у 2 рази та становив понад 68 помешкань.

До слова:
приміром, минулого року злодії пограбували квартиру, перед тим детально відслідковували, коли жінка з дитиною виходить з дому. Кілька днів перед самим пограбуванням імітували відключення світла. Жінка виходила з квартири в пошуках «рубильника». У день пограбування знову знаючи, що в 7:30 – 7:45 вона виходить з дому, відключили світло. Коли вона вийшла з квартири її зв’язали, квартиру пограбували та втекли.
Нещодавно, тернополянин через камеру віддаленого відеоспостереження, яку встановив у квартирі, побачив у помешканні розкидані речі та невідомого чоловіка. Вчасно зателефонувавши до правоохоронців, злодія вдалося впіймати.
Останнім часом багато пограбувань стаються у новобудовах, оскільки там замки майже ідентичні та прості у відмиканні. З квартир брали те, що можна було швидко винести.

Тому, як свідчить практика, сигналізація – ефективний способів перетворити квартиру або будинок у неприступну і надійно захищену фортецю!

Он вам не Димон: секретные дворцы, виноградники и яхты Дмитрия Медведева

Поезд помощи ЛДПР в Кирове: горожане устроили битву за подарки