Microsoft дозволить набирати текст очима

Поділитися

Microsoft створила додаток для введення тексту очима, що працює за принципом T9.

Вченим з Microsoft Research вдалося спростити і здешевити технологію процесу введення настільки, що вона стала доступною для людей з вадами руху (на прикладі Стівена Хокінга, у якого бічний аміотрофічний склероз). Спеціальне обладнання, що дозволяє пацієнтам «друкувати очима», існувало і раніше. Однак, для слідкування за поглядом в ньому використовуються інфрачервоні датчики, що погано працюють при денному світлі. Вартість таких комплексів сягає до 10 тис. доларів.

В противагу існуючим комплексам, програма Eye-gaze від Microsoft працюватиме на звичайному смартфоні і слідкуватиме за поглядом через камеру. Серед додаткового обладнання — лише картинка з літерами. Завдяки відмові від інфрачервоних датчиків Eye-gaze можна буде використовувати при денному світлі. Всього у програмі 4 групи літер. Користувачу достатньо вибрати одну групу, але не конкретну літеру. Для видалення введеної літери потрібно блимнути лівим оком, а для підтвердження слова — правим.

В середньому, для друку одного речення за допомогою нової програми пацієнт витрачає приблизно півтори хвилини, в той час, коли за використання стандартних технологій на це витрачалось більше двох хвилин, повідомляє watcher.com.ua

Порошенко створює політичну цензуру?

На Тернопільщині службовці списали на ремонт дороги понад півмільйона гривень