Сплав по Случі

Поділитися

Вам кортить побачити, який багатий наш край на природні дива? А дізнатися, як щедро природа заряджає адреналіном та позитивом? Запрошуємо всіх сплав річкою Случ!

Екскурсія-сплав по Надслучанській Швейцарії

Саме так величають заповідний куточок на Случі. Маршрут наших дво- або триденних турів пройде найкрасивішими мальовничими місцями Надслучанського ландшафтного парку. Тут високі пагорби стикаються з гранітними скелями, густе узлісся переходить в пишні луки, а річка прозора й неспішна, з невеличкими порогами й перекатами.

Сплав по Случі не потребує спеціальної підготовки та досвіду, підійде навіть:

  • туристам-новачкам;
  • родинам з дітьми;
  • великим компаніям;
  • корпоративним організаціям.

Досвідчені інструктори туристичного клубу всьому навчать, проведуть детальний інструктаж й завжди будуть поряд.

Під час сплаву зробимо зупинку в селі Городниця і послухаємо цікаві легенди про історію селища. Колись давно магнатський рід Чарторийських заснував тут порцелянову фабрику, спорудив парк, а там, поблизу річки стояв княжий маєток.

В Городниці оглянемо Георгіївський монастир, католицький храм, старе єврейське кладовище. Там, в діброві, й до наших днів збереглася землянка, де переховувалися партизани Ковпака.

В Більчаках посмакуємо цілющої джерельної води, наприкінці маршруту подивимось церкву й залишки Губського замку. У давні часи тут височіла неприступна фортеця, налітали на неї татари, за її стінами хоронились від Наливайка пани Речі Посполитої, захоплював замок Петро I, а спустошили твердиню шведи.

Місцеві селяни подейкують, що колись в цих хоромах жив заможний князь. Його красуня-донька закохалася в простолюдина, прогнівався суворий батько і зачинив її в високій башті. Щоночі дівчина перетворювалася в птаха й вилітала крізь віконце, де на горі чекав на неї коханий. З тих часів ці гори називають Соколиними.

А ще перекажуть, чому цей чудовий край величають українською Швейцарією. Чули таке? В одного можновладця дружина-швейцарка уподобала Случ за її розкішні береги та зелені галявини, точнісінько як на її батьківщині. Ось будете подорожувати з нами, побачите цю красу на власні очі!

Сплавляємось по річці, налягаємо на весла, купаємось та засмагаємо. А ще безліч розваг – рибалка, вечірні посиденьки, багаття, пісні, жарти, юшка, шашлики.

А нічне небо усіяне скарбами, порахуємо зірки?

Детальніше про сплави по річці Случ читайте тут.

У Тернополі запроваджують новий формат відпочинку для любителів нічного життя

28 квітня у Тернополі відбудеться сольний концерт Христини Соловій