Херсонщина очима тернопільського журналіста

Поділитися

Минулого тижня журналіст тернопільської інтернет-газети “Про все” Борис Машлянка побував у Херсонській області в рамках прес-туру, який організували місцевий та Харківський прес-клуби. Журналісти з 5 областей України вивчали досвід місцевих реформ та проблеми і перспективи розвитку внутрішнього туризму в Україні на прикладі Херсонської області.

Відразу хочемо зазначити, що зробити це було складно з перших годин. Як виявилось, нині добратись на південь дуже й дуже складно. Квитків на потяг не можливо купити за два тижні наперед! Колеги з Волині їхали до Херсона через столицю і Миколаїв. Звідти автобусом. Автор цих рядків здолав дорогу до Одеси, а далі в рейсовому автобусі “Одеса-Ялта” таки заїхав за 5 годин до Херсону по місцевому бездоріжжю. Загалом на всю дорогу пішла майже доба!

Місцеві люди казали, що це доволі файна магістраль. І дійсно, коли журналістський пул наступного дня їхав в Асканію-Нову дві години по шляху, від якого залишилась тільки назва, стало зрозуміло, чому українці надають перевагу відпочинку за кордоном, а не українському півдні.

Згодом, під час зустрічі з керівником облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим, журналісти стали свідками телефонної розмови з міністром інфраструктури і транспорту. Чиновник №1 Херсонщини намагався на камери вирішити транспортну проблему. Насправді ж дзвінок цей продемонстрував, що в країні Порошенка-Гройсмана й на третьому році після Революції гідності діє “телефонне право”, а не системна робота.

Колишній нардеп-бепепешник Гордєєв тішився, що в Херсоні працює аеродром. З бюджету в нього вклали  120 мільйонів гривень.

Проте, вартість польоту зі столиці становить від 1500 гривень і аж до 2500 ( все залежить від часу купівлі-бронювання квитка). За квиток Київ-Херсон-Київ можна тиждень економно відпочити в Єгипті.

Для прикладу, плацкарт з Тернополя до Одеси коштує 120 гривень.

Не здивувало, що з Херсона є прямі авіарейси до Єгипту і Туреччини. Якщо відпочивати на українському півдні не хочуть місцеві, то що вже говорити про західняків, які мають Карпати, а за дві-три години кращі курорти дешевих Туреччини і Єгипту.

Продовження розповіді очікуйте вже незабаром.







У Тернополі на озері рибалка впіймав білого амура вагою 14 кілограм

Під час святкування Дня Європи у Тернополі виступлять музиканти проекту “Musician 101”