Муніципальний галицький камерний оркестр запрошує на концерт органної музики

Поділитися

У часі Великодніх свят для кожної людини є важливим відчути воскресіння своєї душі у стремлінні до світлого життя. Програма органної музики у виконанні Муніципального Галицького камерного оркестру під орудою Василя Феленчака і покликана сформувати слухачеві внутрішній піднесений душевний стан та відшукати гармонію з навколишнім світом. Допоможе в цьому музика Й. Баха, Г. Генделя, Т. Альбіноні, – музика перехідного періоду від барокко до класицизму, якій у майстерності поліфонії та контрапункту немає рівних і сьогодні.
Так, прослухавши філософськи насичену «Арію» Й. С. Баха, слухач зможе насолодитися легкою і водночас могутньою, величною, сповненою енергії та кипучості життя музикою Г. Генделя. Не менш відомою для шанувальників класики є і третя музична постать того часу – Т. Альбіноні, твори якого звучатимуть у програмі. Так, його знамените «Адажіо» досить актуальне і сьогодні, а мелодія сольної скрипки в «розмові» з партією органу є драматичною і нагадує стан людини під час сповіді.
Загалом, музика цього періоду пройнята глибоким релігійним почуттям і, разом із тим, філософською глибиною. Вона служить людям більше трьох століть і допомагає сприйняти життя як безцінний Божий дар.
Звучатимуть у програмі твори для органа й інших композиторів – В.А. Моцарта, Ст. Макмануса. До речі, такий музичний проект виконуватиметься у Тернополі вперше. Рекомендуємо Вам стати свідками цього дійства, яке відбудеться 10 травня в Українському домі «Перемога». Початок о 19 годині.
Дякуємо, що Ви з нами!
Телефони для довідок: 066-114-86-34, 096-320-00-73

“Аякс” здолав “Ліон” 4:1

0

“Монако” програло вдома “Ювентусу” 0-2