У донецькому аеропорту поновилися бойові дії

Поділитися

«На Донецькому напрямку бойові дії ведуться по всьому фронту. Поновилися бойові дії в Донецькому аеропорту», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.Найгостріша ситуація – під Авдіївкою. Вчора там сталося 9 обстрілів з боку бойовиків, що є рекордною кількістю по усьому району проведення АТО. «Противник вперше відкрив вогонь о 2 годині ночі, а фінальний обстріл завершився о 23 годині. Окупанти активно застосовували важке озброєння – як вдень, так і вночі. По українських позиціях було випущено близько 110 мін та снарядів. Вогонь, здебільшого, вівся зі східного та південно-східного напрямків», – розповів полковник Мотузяник. Потужні мінометні обстріли з боку бойовиків сталися на інших 7 позиціях ЗСУ. Найбільш інтенсивний відбувся ввечері у Верхньоторецькому. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 обстріли з боку бойовиків, 16 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку доба розпочалася з двох потужних артобстрілів українських позицій у Попаснянському районі. Вогонь вівся з гармат калібром 152 мм, що розгорнуті в Стаханові. При цьому випустили 22 снаряди. Після 16 години бойові дії на цих рубежах продовжилися, і тривали до 23 години. Бойовики активно застосовували міномети майже під час кожного обстрілу. У Кримському члени бандформувань кілька разів порушили режим тиші з використанням важкого озброєння. «Окрім цього, вранці та ввечері ворог відкривав вогонь в Станично-Луганському районі. Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, 9 – з важкого озброєння», – додав полковник Мотузяник.

На Маріупольському напрямку ситуація залишається напруженою. Кожен другий обстріл українських позицій бойовики здійснюють з мінометів. «Вчора найбільш активні бойові дії велися у Красногорівці, Водяному та Широкиному. У Мар’їнці та північній частині Волноваського району вчора бойові дії не велися», – зазначив речник МОУ з питань АТО. Усього на Маріупольському напрямку сталося 12 обстрілів з боку бандформувань.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 7 військовослужбовців дістали поранення.

Студент-наркоман “потягнув” до криміналу дільничного

Втратити мандат можуть аж 12 депутатів Тернопільської міськради