У Тернополі відбулось надзвичайно цікаве дійство “Ніч у музеї”

Поділитися


Як повідомляла тернопільська інтернет-газета “Про все” 17 травня о 18 годині в тернопільському краєзнавчому музеї відкрили портал у світ історії на грандіозному нічному дійстві “Ніч у музеї”.

Скажемо своє враження: свято вдалося на славу! Його не зіпсували ще від початку чиновники, які мали виступати з банальними промовами, але просто не приїхали.

Лаконічно виступили тільки директор музею та його заступниця.

Відкрили дійство гайдуки з Кам’янець-Подільського міського військово-історичного товариства. Їхня поява викликала великий інтерес у школярів. Керівник товариства розповів про їсторію їхнього походження, одяг, зброю.
Згодом у музеї діти мали можливість брати участь у майстер-класах з ліплення глини, гончарства, малюнка на склі, витинанки, виготовлення ляльок-мотанок, зайнятись бісероплетінням.

Численних відвідувачів  порадували музично-пісенні імпровізації камерного оркестру музичного училища імені Соломії Крушельницької, бандуристка Галина Романів, виконавець патріотичних пісень Роман Лотецький.

Марія Баліцька прочитала і заспівала авторську поезію.

Для поціновувачів історії запам’ятаються тематичні екскурсії. Після них не знати історії рідного краю просто не можливо. Одягнуті у вишиванки або одяг того часу екскурсоводи цікаво оповідали присутнім про найдавніші часи, героїзм наших предків, вміння господинь, традиції, науковий прогрес, патріотизм та самопожертву.















Для безоплатного проїзду в транспорті учасники АТО відтепер повинні пред’являти ще й електронний квиток

У Тернополі відбудеться фестиваль вуличної музики