Браконьєрів-“кашкетників” затримали в заповіднику із червонокнижною рибою

Поділитися

У свято Трійці землю? називають іменинницею, вважається, що вона святкує свій день народження.? Існують у народі повір’я та прикмети на Трійцю – що можна і не можна робити. Тих людей, хто не шанує природи☘️ в цей день, за повір’ями, чекають різні напасті: у тих, хто оре – худоба? впаде, у тих, хто сіє – град? поб’є посіви. У тих, хто пряде вовну – вівці? заблукають. Тих, хто рибу? незаконно добуває – «Скеля»⛰ зловить.❗️ За народними традиціями,?? на тих людей, які не дотримувались заборон на Трійцю, чекало покарання.? Також наші предки у ці дні не купалися в річках і озерах,? не ходили до лісу,? вважаючи, що тут на людей – порушників чатували мавки та лісовики, які ночами оберігають природу.☘️
Що змінилося сьогодні. Модерний спосіб життя в інформаційному просторі не вдосконалює людину, а робить її “дикуном”, який не шанує природи,♻️ себе, врешті-решт нехтує найсвятішим.
Так у день Святої Трійці на самі Зелені свята☘️ ГО Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” спільно з Івано-франківськими, Бучацькими рибалками та місцевою поліцією? організували рейд в НПП “Дністровський каньйон” на р.Дністер.? Під час рейду перепинили трьох порушників («кашкетників»). З ними було проведено роз’яснювальну роботу, та викликали слідчо-оперативну групу?‍✈️ для фіксації злочину,? оскільки чоловіки за допомогою резинового човна??‍♀️ та професійної сплавної сітки виловили трьох підустів, одну марену звичайну та 23 вирезубів причорноморських? (риба занесена до «Червоної книги України»).⛔️
Про так звану громаду «кашкетників» доводилося чути не раз . Це представники «своєрідної» релігійної общини Космирина, Сновидова, Стінки, Соколова в Бучацькому районі. Усі, від малого до старого, носять кашкети,? а жінки ходять в яскравих колірних хустках.? На великі свята та в неділю «кашкетники» не працюють. Нехтують законами і традиціями інших християн. Не зустрінетесь з ними в армії чи в зоні бойових дій, тому що «віра їм не дозволяє!», проте частенько доводиться «вітати» їх при затриманні в незаконному кар’єрі чи з електоровудками із зброєю в руках!?
Незаконний вилов риби проводився на території природно-заповідного фонду☘️ в нерестовий період. Оскільки мало місце знищення червонокнижних ⛔️видів таких, як вирезуб причорноморський. Розмір шкоди заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд☘️ внаслідок незаконного добування обє’ктів тваринного світу склав ?231400 грн. Човен та рибу вилучено.
За даним фактом внесені відомості до ЄРДЕР за ч.1 ст.249 КК України
?Далі буде …

Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”
PS.? За два останніх роки на вище згадуваних територіях не складено жодного протоколу!!! Новостворений “Рибний патруль” ніхто не чув і не бачив. Тому і таке бл@тство на воді.

На Шумщині триває слідство за фактом масової загибелі риби

Неймовірна історія для нашого часу: патрульні повернули тернополянину гаманець, який він загубив