Майже десять тисяч гривень зникло з рахунку мешканки Бережан

Поділитися

Телефонний дзвінок від псевдопрацівника банку вартував мешканці Бережан втрати власних чималих заощаджень. До місцевого відділу поліції надійшло повідомлення від мешканки району. Жінка розповіла, що стала жертвою шахраїв.

За словами потерпілої, до неї зателефонував невідомий та представився працівником фінансової установи. Шахрай повідомив, що рахунок жінки заблоковано через технічні несправності. Аби його розблокувати необхідно перевірити певні персональні дані. Пенсіонерка, не задумуючись, розповіла всю конфіденційну інформацію щодо банківського рахунку. Мешканка області зрозуміла, що її ошукали, лише коли з рахунку зняли 9701 гривень. За допомогою одразу звернулась до правоохоронців.

За фактом шахрайства відрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до жителів тернопільського краю, ніколи ні за яких обставин не вірити людям, які телефонують вам на засоби зв’язку та пропонують провести різні фінансові операції.

Схеми аферистів відпрацьовані. Найпопулярніше, коли телефонують на мобільний телефон та представляються працівником банку. Розповідають, що банківська картка власника заблокована, оскільки хтось намагався зняти з неї кошти. Щоб розблокувати, необхідно уточнити деякі дані, зокрема пін-код і дівоче прізвище матері. Якщо людина надає ці дані, шахраї отримують доступ до рахунку і знімають всі кошти.

Поліцейські наголошують ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особистої інформації незнайомцям, які представляються. Представники фінустанов не телефонують та не запитують пін-коди, паролі та інші секретні дані. Якщо ж такий дзвінок пролунав, зверніться в найближче відділення банку та дізнайтесь там всю інформацію.

Правоохоронці ще раз застерігають громадян бути обережними та уважними, не здійснювати ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі впіймали п’ятьох злодіїв

44-річна жителька села Кімната Кременецького району вкрала велосипед, бо їй він теж потрібен