Путін хоче Медведчуком дезорієнтувати українців

Поділитися

Президент Росії Володимир Путін в прямому ефірі назвав свого кума, Віктора Медведчука, «українським націоналістом» і заявив, що «його дід був членом ОУН, якого заслали до Сибіру».

Хоча, як відомо, дід Медведчука був колаборантом – служив поліцаєм під час нацистської окупації.

На думку директора Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергія Пархоменка, ця заява Путіна є чітким натяком Медведчуку на те, що той провалив завдання Кремля із дезінтеграції України шляхом легалізації так званих «ДНР» і «ЛНР» в межах України, не зміг добитися виборів на Донбасі й перетворення України на «федерацію».

«Також Путін цим своїм висловом продемонстрував російській аудиторії, що він всіх громадян України вважає «фашистами» (адже для Путіна націоналіст дорівнює фашист і каратель), навіть тих, з ким у нього є постійний контакт і приятельські зв’язки. Іншими словами, президент РФ переконує, що всі українці – погані, просто є ті, з якими можна домовлятися – типу Медведчука, а з якими – ні», – вважає Сергій Пархоменко.

Також директор ОПАД не виключає, що слова Путіна є «мотиваційним копняком» для Медведчука, аби той активізував свою підривну діяльність, інакше підтримка Кремля, зокрема й фінансова, для проектів Медведчука буде припинена.

«Не виключено, що президент Росії розраховує дезорієнтувати деякі категорії непоінформованих українців, які мають патріотичні погляди, але не орієнтуються в специфіці української політики. Після заяви Путіна дехто з таких громадян буде вважати Медведчука ледь не своїм і почне з більшою довірою ставитися до діяльності його структур, зокрема так званого «Українського вибору». Тобто, аудиторія тих, хто буде підтримувати підривну діяльність Медведчука, розшириться за рахунок ряду несвідомих громадян України», – підсумовує політолог.

Призов офіцерів: радянський стиль в умовах “гнилої” демократії

У Тернополі п’яні хотіли зламати смітник