Влада Катару заплатила терористам викуп 1 мільярд доларів за звільнення членів королівської сім’ї та військовослужбовців

Поділитися

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на джерела в уряді Катару і в командуванні бойовиків.

Члени королівської сім’ї були захоплені в заручники під час соколиного полювання на півдні Іраку. Тоді в руки бойовиків потрапили в цілому 26 людей. Близько 50 катарських військовослужбовців, за даними видання, захопили в полон в Сирії.

Близько 700 мільйонів доларів, повідомили джерела видання, було виплачено за звільнення заручників високопоставленим співробітникам іранських спецслужб і командирам шиїтських воєнізованих підрозділів, підтримуваних Тегераном. Решту суми отримали сирійські бойовики, пов’язані з «Аль-Каїдою».

Мільярдний викуп, за даними співрозмовників видання, і став причиною, через яку країни Перської затоки оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і зв’язках з Іраном

WikiLeaks, в свою чергу, стверджує, що влада США знала про те, що Катар надає «фінансову і логістичну допомогу» терористичним угрупованням, що діють в регіоні, включаючи «Ісламську державу».

Про це, зокрема, йдеться в листі Гілларі Клінтон, фрагмент якого опублікований в twitter WikiLeaks. Дата написання листа не уточнюється.

Раніше повідомлялось, що чотири країни розірвали дипломатичні відносини з Катаром через підтримку ісламістів, повідомляє “Громадське телебачення”

У Бережанах злодій привласнив чужий електроінструмент

У США гонщиця ледь не згоріла на швидкості 530 км/год