Чоловік пограбував сусідку, аби мати гроші на власні потреби

Поділитися

Двічі впродовж години зловмисник проникав до чужої оселі у Бережанах, аби знайти гроші та цінні речі.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Бережанського відділу поліції Сергія Горяного, злочин трапився 24 липня в період з 21:00 до 22:15. У будинок місцевої жительки, розбивши вікно, проник невідомий.

Господині в цей час дома не було. Він обнишпорив помешкання, але нічого не знайшов та покинув оселю. Проте за кілька хвилин повернувся, зайшов до приміщення і наткнувся на власницю житла та її подругу. В руках невідомого була бруківка, якою він розбивав вікно. Зловмисник каменем вдарив по голові господиню помешкання. Знайома потерпілої встигла вибігти.

Після цього невідомий вирвав з рук жінки сумку, в якій знаходилося тисячу доларів США, 500 Євро, близько 3000 гривень, а також документи, і втік з місця події. Жінка обличчя нападника не бачила, оскільки він був у балаклаві, але одяг описати змогла.

У ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився сусід пограбованої жінки – двадцятиоднорічний уродженець Хмельницької області, який поруч знімав житло.

Чоловік у скоєному зізнався. Каже, що пішов на злочин, оскільки потрібні були гроші для власних потреб. Його затримали відповідно до статті 208 КПК України. Награбоване у зловмисника вилучили. Він встиг витратити лише близько вісімсот гривень.

Чоловікові оголосили підозру за статтею 186 частина 3 ККУ – грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому. Триває слідство.

У Тернополі на вулиці Будного зіткнулися УАЗ та МАЗ

Продавець обкрадала власника магазину