На Тернопільщині знищується черговий заказник України

Поділитися

Згідно Охоронного зобов’язання № 05–72 від 28 квітня 2005 року Добрівлянській сільській раді передано під охорону територію площею 3 га , яка входить до складу “Городоцько-Добрівлянського” іхтіологічного заказника місцевого значення загальною площею 51 га.
Згідно режиму охорони на території заказника забороняється пересування по акваторії Заказника на моторних плавзасобах, розробка всіх видів корисних копалин, добування річкової гальки.
За місяць роботи черпалка знищила 300 м акваторії річки Дністер – “Городоцько-Добрівлянського” іхтіологічного заказника і переходить на територію Бедриківської сільської ради. З такими темпами за 2…2,5 роки заказник буде знищено повністю.
Заказник створено рішенням виконавчого комітету Тернопільської обласної ради від 19 листопада 1984 року №320 „Про мережу територій і об’єктів природно-заповідного фонду Тернопільській області” для збереження та відтворення Вирезуба (Rutilus frisii frisii) занесеного до Червоної книги України.
Окрім того на території заказника розташовано ряд островів на яких мешкає багато коловодних птахів, частина яких занесена до Червоної книги України.

Петро Михайлович Площанський 

Як у Тернополі працевлаштовували дітей

Парасюк на BMW за 1,3 мільйона гривень порушив правила дорожнього руху