Шоколадний Робін Гуд: чоловік 10 років грабував банки, жив бідно, а награбоване віддавав нужденним

Поділитися

Правоохоронці не могли спіймати уродженця Калуша Владислава Іваницького 10 років. І лише цього тижня Україну сколихнула новина – “шоколадного грабіжника” затримали, просто в його будинку, де він спокійно жив усі ці роки і не ховався. У банки чоловік з’являвся серед білого дня – у капелюсі, влітку в панамі, взимку в шапці. Обов’язково – в окулярах, непримітному одязі. Приходив як звичайний клієнт. Він витягував пістолет і ввічливо просив віддати гроші, а потім зникав, залишаючи касирам солодощі як компенсацію за стрес.
Сам Владислав шоколад не їсть. Любить перлову кашу і домашні огірки, які вирощує на городі у селі Котлярці на Житомирщині, у якому жив останні роки, йдеться у сюжеті Надзвичайних новин. Він крав мільйони і повертався сюди, знімав свої капелюхи і окуляри, ні від кого їх не ховав і не ховався сам. Натхнення грабувати, зі слів чоловіка, прийшло спонтанно.
За останні 10 років на слід “душевного злочинця” не вийшов ніхто з правоохоронців. Щоразу він просто розчинявся у натовпі, йшов на метро, сідав у маршрутку і їхав у Котлярку. З портфелем, у якому були від 200 тисяч гривень до 20 тисяч доларів. За 10 років з банків чоловік виніс понад 10 мільйонів гривень. Для нього це – “волонтерство”.
Його шукали з 2007 року, у 2013 за його голову давали 50 тисяч гривень, цього року ціна зросла удвічі. Чоловіку приписують 14 пограбувань, але він ображається, мовляв, недооцінили, бо обікрав понад три десятки банківських відділень.
Отримане “шоколадне” прізвисько йому не подобається. Він каже, що є Робіном Гудом XXI століття: грабував багатих, аби допомогти нужденним.
“Основну частину, яку він отримав від даних діянь, він пожертвував нужденним”, – зазначає адвокат “шоколадного грабіжника”. Журналісти розшукали родину, де за грабіжника моляться і називають героєм. Ці люди живуть по сусідству з ним, і колись на цю родину звалилося горе. Галина Дорощук радіє, що її чоловік живий і стоїть поруч, а кілька років тому його мало не здолав рак.
Затриманням шоковане все село, люди не вірять, що їхній скромний односелець міг роками грабувати банки.
Про “роботу” чоловіка не знала і його дружина Олена. Владислав з родини художників, за професією музикант. Раніше займався рекламою і поліграфією. Останні два роки чоловік своїми руками робив ремонт вдома.
Увесь маскувальний реквізит, капелюшки і окуляри підозрюваний зберігав на видному місці на саморобному стелажі, а пістолет лежав у майстерні. “Шоколадний Робін Гуд” зізнався у скоєному, йому загрожує 12 років тюрми.
Односельці затриманого вимагають для нього волі.
Зараз люди чекають на наступне засідання суду, а якщо вирок буде не на користь Ярослава, обіцяють бунтувати, повідомляє ukr-space.com

***

Слідкувати за розвитком новини можна на нашій сторінці у Фейсбук  на youtube-каналі та гугл+  Підписатися та стежити за найцікавішими онлайн-трансляціями можна тут

Підписатися на наші новини можна в twitter та instagram 

Вода забрала життя двох людей на Чортківщині

23 липня у Тернополі відбудеться гаражний розпродаж