Спінер – небезпечна іграшка

Поділитися

Спінер – це антистресова іграшка. У центрі популярного серед дітей та підлітків гаджета— підшипник з металу або кераміки, по боках розташовані кілька лопатей/крил або обважнювачів. Іграшка виготовляється з різних матеріалів, таких як латунь, нержавіюча сталь, титан, мідь і пластик. Матеріал і дизайн підшипників впливає на час обертання, тип вібрацій і шуму, створюючи унікальний сенсорний зворотний зв’язок.
Спінер рекламується як засіб допомоги людям, які мають проблеми з концентрацією уваги або відчувають неспокій (наприклад, СПАУ, аутизм або тривожний розлад), виступаючи в ролі спускового механізму для нервової енергії або стресу. Експерти розділилися в оцінках користі спінера для здоров’я: деякі вважають, що він може допомогти в цих випадках, інші заперечують цю можливість і вважають, що іграшка швидше відволікає, ніж допомагає сконцентруватися.
Спінер часто подається як іграшка з користю для здоров’я, він став популярний серед школярів, які виконують із ним різні трюки. У результаті спінери заборонили в декількох школах США на підставі того, що іграшки відволікають дітей від навчання, але в окремих школах їх використовують обмежено, щоб допомогти учням сконцентруватися.
Так, за отриманою інформацією з міжнародної системи повідомлення про продукцію, що становить серйозний ризик (RAPEX), іграшка спінер COLOR SPIN LED модель CS5555 SYM0024 становить серйозний ризик, оскільки акумуляторний відсік спінеру легко відкрити без використання будь-яких інструментів та отримати доступ до елементів живлення, які дитина може покласти у рот і проковтнути, що, в свою чергу, завдасть шкоди її шлунково-кишковому тракту. Зазначений продукт не відповідає вимогам Директиви щодо безпеки іграшок та відповідним європейським стандартам EN 62115.
Спеціалістами Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розпочато роботу щодо виявлення даної моделі іграшки на ринку області.
Просимо батьків уникнути покупки даної іграшки, оскільки вона може нести небезпеку для здоров’я дитини, повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

***

Слідкувати за розвитком новини можна на нашій сторінці у Фейсбук  на youtube-каналі та гугл+  Підписатися та стежити за найцікавішими онлайн-трансляціями можна тут

Підписатися на наші новини можна в twitter та instagram 

89-річна тернополянка купила “лікувальну куртку” за 3 тисячі 100 гривень та “підсилювальні” таблетки за 13 тисяч гривень

Гола дупа з “Євробачення” отримала штраф у 8 тисяч 500 гривень, а могла 5 років в’язниці