Через власну безпечність житель краю втратив більше п’яти тисяч гривень

Поділитися

Із заявою про шахрайство до працівників Підгаєцького відділення поліції звернувся 27-річний житель села Галич. Молодик повідомив, що з його банківської картки зникла кругленька сума.

Потерпілий розмістив оголошення про продаж товару на сайті «OLX». Згодом до нього зателефонував невідомий та попросив повідомити номер банківської картки для перерахунку коштів за придбаний товар.

Через певний проміжок часу знову пролунав дзвінок. Цього разу, невідомий представився працівником банку. Зловмисник повідомив, що на банківський рахунок продавця надійшли кошти, але через збій системи гроші неможливо зняти з картки. Аферист дізнався всі персональні дані, аби без проблем здійснити трансакцію. Краянин зрозумів, що потерпів від рук пройдисвіта, коли на його телефон прийшло СМС повідомлення про успішне зняття 5547 гривень.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські наголошують ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особистої інформації незнайомцям, які представляються працівниками банку. Представники фінустанов не телефонують та не запитують пін-коди, паролі та інші секретні дані. Якщо ж такий дзвінок пролунав, зверніться в найближче відділення банку та дізнайтесь там всю інформацію.

Не зберігайте пін-код разом з картою. Його потрібно запам’ятати. У багатьох банках є можливість встановлювати пін-код самостійно, тому ви можете вибрати для себе зручну комбінацію з 4 цифр, яку легко запам’ятаєте. Звертайте увагу на зовнішній вигляд банкомату, щоб на них не знаходилось накладок, які можуть зчитували інформацію з ваших карток.

Правоохоронці ще раз звертаються до громадян бути обережними та уважними, не робити ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

Менше доби знадобилося поліцейським Чортківщини, аби вийти на слід крадія авто

У басейні технічного університету згвалтували 4-класника