Анатолій Гриценко:”Ще два роки таких економічних “успіхів” Порошенка-Гройсмана і не буде з ким Україну будувати”

Поділитися


Вчора до Тернополя завітав лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко. Правда, широкі маси про це не в курсі. Візитом зацікавились, як завжди, лише обрані – інтелігенція та думаюча частинка тернополян. Решта ще не дозріла. Їм потрібне шоу та галасливі обіцянки з гралями. За даними дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», Анатолію Гриценку довіряють 30% опитаних українців. Але почнуться вибори і політичні інфузорії та амеби виберуть знову по біг-бордах якогось шоколадного х**. Не дозріли тернополяни, як і українці, до інтелектуальних, вихованих політиків з честю. А де їх взяти, якщо у файному місті не продається навіть сотні примірників найповажнішого аналітичного видання України “Дзеркало тижня”? Тому й нарікайте згодом лише на себе, обираючи клоунів з вилами , косами і на колясках. Внуки оцінять вибір ((
Під час спілкування з пресою Анатолій Гриценко спробував пожартувати з ходу:
-По новому пожили?- зіронізував політик.
Присутні журналісти навіть не засміялися, бо така *опа в країні, що ні за Кучми, ні за Януковича ще не було.
Далі Гриценко розповів про свої плани в області: прочитає лекцію студентам педуніверситету, зустрінеться із 117 депутатами “Громадянської позиції” та 4 сільськими головами.
Із пресою політик поділився бачення проблем і шляхами їх вирішення.
-Щоб ніхто не скурвився, вибачте,- перепросив Гриценко, за якесь комунальне майно, землю мусимо підтримувати на висоті рівень довіри до місцевого самоврядування. Як обіцяли – працюємо, а не лише перед виборами активізуємось, як це практикує в Україні значна частина партій.
Щодо “гарячих проблем”, то згадав політик перш за все про Калинівку на Вінниччині. Причини трагедії поки не відомі достеменно, ймовірно, це ворожа диверсія, проте зрозуміло, що президент, СБУ та правоохоронці не забезпечили безпеки такому важливому об’єкту у такий складний час. Це вже четвертий провал. СБУ навіть мала інформацію про можливу диверсію. Проводила антидиверсійні дії. Коли ж таке сталося – Гриценко звернувся публічно до Порошенка скликати терміново РНБО. Президент дослухався частково – скликав військовий кабінет. Цей орган не є конституційним. Рішення ж РНБО – обов’язкові для виконання.
Щодо успішних 144 реформи Порошенка, то це вже навіть не смішно. Краще б це було 2-3 реформи – але толкові. Найперше – судова. Поки не буде нормального суду – не буде довіри ні в інвесторів, ні в бізнесу, ні у пересічних українців.
Друга важлива реформа, на думку Гриценка, – енергетична. Вичистити всі ці “Роттердами+”, налагодити нормальне планове енергозбереження в країні. Чому ні уряд Яценюка, ні тепер Гройсмана так і не спромоглися зробити економіку України незалежною від вугілля з окупованих територій? Чому досі не розроблені програми і не почалось втілення в життя енергозберігаючих технологій, використання джерел енергії, які доступні в Україні?! Є ж рішення РНБО. Воно обов’язкове до виконання.
Третя важлива реформа – військова. Коли треба країні захищатися від зовнішньої агресії – не має кому стати, окрім добровольців і патріотично налаштованих людей. Коли ж хтось проводить акцію протесту – поліція заповнює столицю чи містечко, де відбувається невдоволення громадськості. Україна перетворюється на поліцейську державу.
Порошенку треба почати говорити з людьми зрозумілою мовою. Ось для прикладу – валовий внутрішній продукт українцям не зрозумілий. Треба розписувати все чітко – уряд заявляє про створення 800 тисяч нових робочих місць. Так ви розпишіть по областях і районах, де це буде – і тоді легко громаді проконтролювати. Тоді ці 800 тисяч будуть в Україні працювати, а не в Польщі. Ще два роки таких економічних тенденцій – і не буде з ким країну будувати. Залишаться лише хворі і пенсіонери.
У 2014 році була велика надія і довіра, українці повертались за кордону додому. Тепер же це втрачено. Це найбільша трагедія. Навіть не мільярди вкрадені владою. Їх можна якось через суд повернути. А от повернути довіру – дуже важко.
17 жовтня під Верховною радою буде велика протестна акція з вимогою прийняття нового виборчого законодавства, скасування депутатської недоторканості, запуску антикорупційного суду. “Громадянська позиція” та інші партії-партнери, громадські організації будуть вимагати у влади зробити те, що вона обіцяла перед виборами. За зняття недоторканості проголосували тільки у першому читанні. Порошенко у передвиборчій програмі обіцяв зліквідувати мажоритарку як корупційну складову. Антикорупційний суд мав до липня місяця бути утворений! Тому вимоги абсолютно справедливі. Влада, мов вуж на сковорідці, викручується. Тому громадськість і партії будуть дотискати її.
Про недоторканість
Позиція Гриценка не змінилась ще з 2007 року. Недоторканість треба скасувати для всіх. Найперше для президента. А заодно з ним – депутатів, суддів. От теоретично, не залежно від прізвища – може вчинити злочин перша особа? Подивимося на досвід Бразилії, Аргентини, Південної Кореї. Не має ідеальних чиновників найвищої ланки. Тому тільки в пакеті для всіх. Якщо знімати недоторканість лише з депутатів – рішення не буде.
Але гальмом усіх реформ і позитивних змін, так званим лежачим поліцейським, є Порошенко П.О.
Говорили також на зустрічі і про вибори до місцевих громад. Лідер обласної організації партії “Громадянська позиція” Петро Ландяк розкритикував саму ідею створення таких мегаутворень, які є не життєздатними. Проте вибори стартували, і “Громадянська позиція” бере в них участь. Але тільки там, де реально перемагає. На аналогічних виборах на Волині із 40 мандатів кандидати в депутати від “Громадянської позиції” взяли 20. На Тернопільщині “Громадянська позиція” буде брати участь у виборах на Ланівеччині, Зборівщині і в Хоросткові.

Що треба робити аби завагітніти?

У Тернополі організована група осіб, що збувала наркотики через мережу «Телеграм» постане перед судом