Тернополяни виступили категорично проти котелень на торфі на громадських слуханнях

Поділитися

24 вересня у тернопільській філармонії відбулась історична подія – громада файного міста виступила проти ініціатив влади – переобладнання газових котелень на торф’яні. Чому? Бо влада не спитавши думки людей почала впроваджувати бізнес-схему.

Громадські слухання анонсувались на 18 годину 30 хвилин. Проте, у фоє філармонії все підходили і підходили тернополяни, які бажали сказати своє слово щодо торф’яного бізнесу родини мера Тернополя та партії “Свобода”.

Таке піднесення людського духу журналіст “Про все” востаннє спостерігав під час Революції Гідності, коли українці відстоювали свою гідність і право на життя.

Подія зібрала чимало журналістів, блогерів, громадських активістів і депутатів міської та обласної ради. Правда, з останньої кидався в очі підлабузник Надала – Олександр Башта. Про нього надзвичайно прикро відгукувались тернополянки.

Заплативши 3 тисячі гривень за оренду залу філармонії, організатори надали слово усім сторонам: керівнику “Тернопільтеплокомуненерго” Андрію Чумаку, представнику комерційної структури, яка хоче “впарити” тернополянам торф’яне “щастя”, науковцю-хіміку, яка розповіла детально і на популярному рівні які загрози для людей несуть такі проекти. Виступали згодом і громадські активісти, депутати, проте їхні промови були мотиваційні, а не змістовними. Людей не потрібно було переконувати у загрозі. Адже у неділю ввечері тернополяни завітали добровільно, щоб захистити своє життя і здоров’я та своїх дітей і онуків. Люди вже надихались і надивились на ту сажу навколо будинків від котелень, на підвіконнях вікон, відчули сморід у власних квартирах. Виступ науковця лише підтвердив їхню правоту в тому, що вони не даремно витратили кілька годин у неділю,  щоб проголосувати за заборону функціонування котелень на торфі у Тернополі. Цілком логічно, що “за” проголосувало 225 осіб, 7 – проти та ще 9 утрималося. Тих півтора десятка “тітушок” від Надала, що були проти чи утримались –  не наважились зірвати громадські слухання. Як проходило обговорення – можна побачити у відеозаписі







Відкрито курс дистанційного навчання “Правова допомога потерпілим від насильства в сім’ї”

У центрі Тернополя не розминулося два автомобілі