22 листопада у міськрайонному суді Тернополя відбудеться судове засідання щодо водія, який збив на смерть людину

Поділитися

До штабу НВР “Правий сектор” Тернопільщина звернулись друзі Юрія Крепкого, який загинув під колесами автомобіля, з проханням втрутитися у процес розгляду цієї справи.

Нагадаємо, що трагедія трапилась 3 липня 2016 року. Юрій переходив дорогу у невстановленому місці на околиці Тернополя неподалік КПП, що у напрямку Збаражу. Автомобілем Mercedes, котрий збив його, керував 33-річний тернополянин Володимир Семеніхін. Рідні Юрія Крепкого, який загинув під колесами авто, стверджують, що водій-винуватець порушує міру запобіжного заходу. Вже рік відбувається розгляд справи. За цей час обвинувачений оформив собі третю групу інвалідності через цукровий діабет. Судмедекспертиза встановила, що на момент аварії водій перебував у стані наркотичного сп’яніння — у його сечі виявили психотропну речовину амфетамін. Та оскільки аварія трапилася уночі на погано освітленій ділянці дороги, поза пішохідним переходом, то суд повважав наркотичне сп’яніння не причиною трагедії, а лише обтяжуючою обставиною, тому обрав кермувальнику «м’яку» міру запобіжного заходу. Внісши заставу в розмірі 63 тисячі гривень, до оголошення вироку водій перебуватиме на волі, не має права тільки керувати автомобілем і виїжджати за кордон. Утім, як стверджують рідні загиблого, після ДТП водій неодноразово порушував міру запобіжного заходу, сідаючи за кермо авто, бачили, як він приїжджав навіть до суду.

НВР “Правий сектор” не стоятиме осторонь і буде моніторити перебіг даної справи, а також буде присутнім на всіх судових засіданнях. Наша вимога – справедливий вирок суду. Не дамо уникнути відповідальності! Адже під колесами автомобіля обвинуваченого, відчувши безкарність, може опинитися не одна людина.

Керівником “Правої молоді” в Тернопільській області обрано Оксану Зверховську

Допоможіть встановити особу злодія