Тернополян навчатимуть, як заснувати корисний для суспільства бізнес

Поділитися

27 жовтня у Тернопільському національному економічному університеті відбулася зустріч майбутніх студентів Української соціальної академії. Хто такі соціальні підприємці? Чому соціальні підприємці – майбутнє України? Які проблеми суспільства вони вирішують? Які інструменти використовують для цього? Та де можна навчитися соціальному підприємництву? Відповіді на ці питання почули учасники зустрічі.

В Україні є підприємства, які вирішують гострі суспільні проблеми. Засновниця першого благодійного магазину у Києві Laska Charity Store Анна Грищенко розповіла, як, продаючи одяг, допомагати дитячим будинкам.

“За п’ять років роботи магазину нам вдалося зібрати близько 700 тисяч гривень, які ми витратили на благодійність, – говорить Анна Грищенко. – 180 000 кілограмів одягу ми передали дитячим будинкам та соціальним центрам”.

Соціальні підприємства можна створювати не тільки у великих містах. Наприклад, Володимир Фірман заснував у селі Зарваниця Теребовлянського району аграрне підприємство «Зарваниця АГРО» і влаштовує на роботу мешканців сіл.

Особливої уваги соціальних підприємств потребують незахищені верстви населення. Це розуміє Оксана Захаревич, яка заснувала творчу майстерню «Вертеп», де займаються діти з особливими потребами.

Під час другої частини зустрічі учасники поділилися своїми ідеями соціального підприємництва. Всіх вразила презентація львівської лабораторії ресайклінгу Zelenew. Засновник Іван Нестеренко переробляє пластик і створює з нього речі для побутового вжитку. Роман Боренько вирішив створити проект, який зробить користування інтернетом доступним для людей з вадами зору і слуху, з когнітивними порушеннями та захворюваннями опорно-рухового апарату.

Це лише кілька найяскравіших ідей українців, які мріють зробити цей світ кращим. Якщо ви хочете опинитися серед них і дізнатися, як перетворити свою ідею на дієвий проект, долучайтеся до безкоштовної програми соціального підприємництва Української соціальної академії, яка стартує 6 листопада у Тернополі.

Після проходження 2-місячного курсу кращі проекти студентів будуть виставлені на голосування. Переможці представлять свій бізнес-план потенційним інвесторам та отримають можливість поїхати в Європу на Міжнародний форум соціальних підприємців.

Детально про навчання: http://social-academy.com.ua/programs/social-entrepreneurship-program/

Чиновник з Тернополя постане перед судом за отриманий хабар

Гіркий присмак українського меду