У Козові рибалки зарибнили ставок

Поділитися

На Тернопільщині громада рибалок показує приклад успішної самоорганізації та відповідального господарювання на водоймі.

Зразковий ставок для риболовлі у смт.Козова Тернопільської області уже кілька років приваблює любителів цього виду відпочинку. А все завдяки тому, що рибалки взяли справу в свої руки: об’єднались та почали опікуватись місцевою водоймою. Як результат – тепер порибалити та відпочити в Козову з’їжджаються люди не лише з різних куточків Тернопільської області, а й із сусідніх областей. Став доволі великий і у ньому водиться крупна риба різних видів, а жорсткий контроль представників ГО «Скелі» не залишає жодного шансу браконьєрам.

На водоймі уже провели низку спортивних змагань та чемпіонатів. Надалі в планах – проводити їх на постійній основі. Відтак, невеличка Козова з її ставом почали приваблювати рибалок із багатьох куточків України.

Водойма постійно збагачується різними видами риб, зариблення яких відбувається на зібрані кошти рибалок, що приїздять на береги ставу, членські внески а також на безоплатній основі від орендарів навколишніх ставків. Кожен може долучитись.

Вже стало традицією кожної осені зариблювати Козівську водойму. Так 03.10.2017 року громадою рибалок Козови та ГО Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” було здійснено чергове зариблення водойми.

У водойму було вселено 1030кг малька коропа та 300кг малька білого амура середньою вагою 100-200гр. До кінця року планується дозарибити озеро міксом (карась, окунь, щука).

Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”

За 250 тисяч доларів продається база відпочинку на тернопільському озері

Держслужба з надзвичайних ситуацій оголосила штормове попередження по всій Україні