Тернопільський режисер Олег Мосійчук знявся у стрічці “Стрімголов”

Поділитися


Тернополяни добре запам’ятали фільм “Брати”  ,де одну з головних ролей зіграв інтелектуальний режисер нашого театру Олег Мосійчук. Для шанувальників таланту Олега Петровича повідомляємо, побачити режисера ви зможете в стрічці “Стрімголов”. Детальніше читайте 9 листопада.

Виконавиця головної ролі Дар’я Плахтій отримала приз за найкращу жіночу роль на Міжнародному фестивалі авторського кіно в Марокко (22-th Festival International du cinema d’Auteur Rabat)

Про це повідомляє сайт Державного агентства України з питань кіно.

За словами режисерки стрічки Марини Степанської, на цьому фестивалі всього кілька відзнак: відзнака журі, критиків, глядачів і два призи для акторів.

Як повідомляє Держкіно, Міжнародний фестиваль авторського кіно в Марокко проводиться щорічно, у столиці Марокко – м. Рабат. Цьогоріч фестиваль розпочався 27 жовтня, а 4 листопада вже оголосив переможців, серед яких і психологічна драма про події у Києві в наш час – «Стрімголов».
Нагадаємо, «Стрімголов» режисера Марини Степанської був представлений у головній конкурсній програмі 52-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія). Стрічка створена компаніями «Інсайт Медіа» і «Татофільм» за підтримки Держкіно.

Крім того, «Стрімголов» відібраний до головного конкурсy кінофестивалю у Стокгольмі.

У широкий кінотеатральний прокат «Стрімголов» вийде 9 листопада.

***

Стрічка є повнометражним режисерським дебютом Марини Степанської, його cвітова прем’єра  відбулася на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах в рамках конкурсної програми «Із Заходу на Схід». 
«Я хотіла зробити таке розмовне кіно, яке б ти дивився і думав: «О, у мене відбувається те саме!» Задум був дуже простим: зняти кіно про нас, 25-30- річних людей, які живуть у Києві і які опинилися у вирі змін, що трапилися з країною. Це історія про людей, які перейшли певну межу, з ними щось відбулося, але вони не можуть зрозуміти, що саме. Образ головних героїв — це я в двох іпостасях. Сподіваюсь, це кіно зрозуміють, відчують і воно знайде свого глядача», — режисерка фільму «СТРІМГОЛОВ» Марина Степанська.
Фільм брав участь у головній конкурсній програмі 52-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах та національній конкурсній програмі 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю. У квітні 2017 року проект фільму переміг на пітчингу «Meeting Point — Vilnius» у секції «Comming Soon New Talents» в рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю «Kino PAVASARIS» та в якості призу отримав ринковий показ на кіноринку Каннського міжнародного кінофестивалю Marche du Film.
Покази фільму «СТРІМГОЛОВ» відбулися також на кінофестивалі Haifa International Film Festival, на кінофестивалі в Люксембурзі, а також на Central and Eastern European Film Festival. Фільм є учасником конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю у Стокгольмі та головної конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю Camerimage у Бидгощі.
Крім того, стрічка взяла участь у національному відборі фільму на висування  на ювілейну 90-ту кінопремію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».
Прокатом “Стрімголов” займається компанія KINOVE.
***

СТРІМГОЛОВ / FALLING
Режисерка Марина Степанська

Країни: Україна
Рік: 2017
Тривалість: 105 хв.
Жанр: Психологічна драма
Виробництво: ІнсайтМедіа, Татофільм, за підтримки Державного агентства України з питань кіно
Продюсери: Олена Єршова, Володимир Філіпов, Алла Овсяннікова
Авторка сценарію: Марина Степанська
У ролях: Андрій Селецький, Даша Плахтій, Олег Мосійчук, Лариса Руснак, Крістіан Борис
Історія ірраціонального кохання двох маленьких людей під час великих змін в країні.
Антон – 27-річний колишній вундеркінд-музикант, що не зміг впоратися з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після кількарічного навчання в Швейцарії і п’яти місяців, проведених в психо-неврологічному диспансері під Києвом, де він лікувався від алкогольної залежності. На ці 5 місяців припадає “зима, що нас змінила” 2013-14 року. Тож нове життя означає для Антона не тільки відсутність друзів, колишніх звичок і справи всього життя – музики, а й будь-яких правил, за якими можна вписатися в нову реальність.
Катя – одна з тисяч дівчат, що винаймають мікрокімнати в кам’яних джунглях Троєщини, за два дні має їхати до Берліну зі своїм бойфрендом, німецьким фотокором. Випадкова зустріч Каті і Антона змінює все.

Як розраховується нова пенсія?

А чому даєш хабарі ти?