До Дня Збройних Сил України Олег Скрипка презентував “Марш Нової Армії”

Поділитися


Слова Маршу – це видозмінений твір (Зродились ми великої години…) Олеся Бабія.

«Перебуваючи на фронті з концертами, я познайомився із солдатом-добровольцем Аріславом Пастернаком. Ми вшановували пам’ять воїнів, загиблих напередодні від ворожого мінометного вогню. І тоді народилася ідея пісні – маршу української армії. Причому – не звичайного урочистого маршу, який усі звикли чути на військових парадах. Ідеться про гімн українських героїв. Які вистояли в Іловайську, Дебальцевому, Пісках, Авдіївці, інших містах і селищах Донбасу. Яких навіть ворог назвав кіборгами за крицеву стійкість, виявлену у Донецькому аеропорті» – ділиться історією створення маршу Олег Скрипка. Присвячуємо її героям, які захищають Батьківщину і вже є частиною нового війська України!

Присвячується усім героїчним хлопцям та дівчатам, які зараз здобувають на фронті нашу перемогу! Слава Україні! Героям Слава! Декілька цікавих фактів:

✪ Ідея створення Маршу української армії виникла в Олега Скрипки під час фронтових концертів, в момент вшанування пам’яті воїнів, загиблих напередодні від ворожого мінометного вогню.

✪ Слова гімну – це видозмінений твір «Зродились ми великої години..» Олеся Бабія, яка колись була маршем Організації українських націоналістів.

✪ Відео на Марш Нової Армії відзняли у приміщенні Малої Опери у Києві.

✪ Кліп знімала творча команда, що започаткувала наприкінці літа 2014-го знані серед фронтовиків і волонтерів творчі зустрічі у Головному військовому клінічному госпіталі МО України.

✪ На підготовку зйомки пішло 5 днів, з урахуванням репетицій, виготовлення декорацій і збору техніки та необхідного обладнання.

✪ Тризуб виготовили за 3 дні, розміром 2.60 / 3.50 м, з пінопласту завтовшки більше 25 см. Для того щоб внести його до зали, тризуб довелося розпилити навпіл і збирати на сцені, оскільки у Малій опері не виявилося дверей такого розміру!

✪ Почесна варта у кліпі виконувала програму стандартного виступу, але кількість солдатів і послідовність виконання для зйомки була змінена. Всього перед зйомками було дві репетиції!

✪ Загалом під час знімального процесу на майданчику перебувало 66 солдатів і 22 людини технічного персоналу!

✪ Зйомка розпочалася о 12.00 і закінчилася о 17.55 – в армії важлива дисципліна!

✪ За весь час тільки один солдат попросив зробити Селфі з музикантами, основний час між дублями вони репетирували і стояли “на варті”

✪ Держава не витратила жодної копійки на створення кліпу, зйомки цього відео – виключно приватна ініціатива.

✪ Монтаж кліпу тривав 7 днів.

✪ Кліп затверджували всі державні військові установи

✪ З моменту підготовки кліпу і до його прем’єри в Генштабі знадобилося 24 дні!

Кліп знімала творча команда, що започаткували наприкінці літа 2014-го знані серед фронтовиків і волонтерів творчі зустрічі у Головному військовому клінічному госпіталі МО України.

До запису аудіоверсії маршу Олег Скрипка долучив українських рок-музикантів, зокрема, Сергій Василюк Олександр Положинський Олег Фагот Михайлюта (Олег Михайлюта) Sergiy Fomenko Ivan Lenyo Taras Kompanichenko Журавель Юрій Zhuravel Yuriy Sergii Tanchynets Чубай Тарас Сергій Жадан [офіційна сторінка]]]

Щиро дякуємо за організацію зйомок Андрій Денисенко та Arislav Pasternak

У Києві розпочалося віче Саакашвілі

На Тернопільщині повідомлено про підозру голові сільради, яка отримала хабар 1000 доларів США