Договір оренди землі с/г призначення відтепер можна зареєструвати онлайн

Поділитися

6 грудня 2017 року Міністерство юстиції, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державне агентство з питань електронного урядування та Фонд «Східна Європа» презентували нову електронну послугу з реєстрації договорів оренди земель сільськогосподарського призначення у режимі онлайн.
Електронна послуга державної реєстрації договорів оренди землі доступна через веб-портал «Онлайн-будинок юстиції» https://online.minjust.gov.ua.
Щоб здійснити цю послугу перш за все потрібно зареєструватись на «Онлайн-будинок юстиції». Після цього заяву та відповідний договір для державної реєстрації речового права оренди земельної ділянки в електронній формі заявник подає особисто вже через персональний кабінет, та підтверджує дані власним електронним цифровим підписом.
На стадії оформлення заявки код земельної ділянки, що вноситься, перевіряється на наявність та автентичність кадастрового номера у Державному земельному кадастрі у режимі реального часу. Тож, якщо номер вказано невірно, або така ділянка не значиться у кадастрі, подати заявку стане неможливо. Відповідно суттєво зменшиться кількість відмов у реєстрації такого договору з причини невірно поданих даних. Крім того, реєстратор автоматично отримає інформацію про власника земельної ділянки, договір на яку реєструється.
Реєстрація договорів на оренду землі захищає орендатора від ризику того, що ділянку в нього можуть відібрати або передати в оренду комусь іншому вже на стадії збору врожаю. Тому запровадження цієї нової електронної послуги надасть змогу зменшити шахрайство при поданні заяви, яке б могло призвести до рейдерського захоплення ділянки.
Ініціатива реалізується за підтримки Швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом «Східна Європа».
Для громадян цей електронний сервіс стане полегшенням в тому плані, що тепер є можливість подати заяву на реєстрацію договору оренди усього за декілька хвилин, без черг та безпосереднього контакту із суб’єктами державної реєстрації, повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області

Как выбирать качественные и не дорогие детские колготки оптом

Незнайомець відволік краянку, а потім обікрав