Лікувальний масаж спини

Поділитися

Прислухайтесь до своїх відчуттів у кінці робочого дня, особливо, якщо ваша робота сидяча. Часто це втома, біль у спині та шиї. З часом цей дискомфорт нікуди не зникає, навпаки – він стає все більш помітним. І те, що завдавало лише незручність, перетворюється на серйозну проблему. Вирішити це питання допоможе масаж.

Класичний лікувальний масаж спини знімає втому.

Що ж собою представляє класичний лікувальний масаж спини і чому він настільки корисний? Це розтягування і масування усіх хребців та спинних м’язів руками масажиста. Техніка вельми проста. Потрібний м’яз чи хребці розминаються руками досвідченого професіонала.

Які показання до класичного лікувального масажу:

  • Постійний ниючий біль в області попереку;
  • Як профілактика сколіозу, кіфозу та інших проблем зі спиною в людей, що ведуть сидячий спосіб життя;
  • Синдром хронічної втоми;
  • Зниження імунітету;
  • М`язова гіпотонія.

В цілому, лікувальний масаж приносить велику користь організму людини.

  1. З його допомогою ефективно виводяться шкідливі токсини, завдяки цьому пацієнт відчуває приплив сил та енергії.
  2. Після сеансу класичного лікувального масажу покращується дихання, розширюються судини, нормалізується тиск, мозок отримує більше кисню, захисні сили організму активізовуються.
  3. Після остеохондрозу процедура допомагає повернути міжхребетним дискам їх нормальне положення, знімає блоки, протидіє виникненню запального процесу.
  4. М`язи стають більш еластичними, гнучкими. Покращується постава.
  5. Покращується робота нирок, швидше проходять регенеруючі процеси організму. Виводяться солі, шкіра насичується киснем.
  6. Покращується обмін речовин, що сприяє схудненню.
  7. Починає вироблятись гормон окситоцин та ендорфіни. А ці речовини відповідають за хороше самопочуття.
  8. В той же час скорочується кількість кортизолу, гормону стресу.

Недарма після сеансу масажу пацієнт відчуває приплив енергії, має гарний настрій та готовий «гори звернути». Але існують протипоказання.

  1. Гострий запальний процес в організмі пацієнта. Річ у тому, що під час процедури тіло розігрівається, а це може призвести до ускладнень.
  2. Відкрита рана на тілі. Під час масажу до ураженої ділянки може потрапити інфекція.
  3. Не можна проводити процедуру людям з розладами психіки.
  4. Протипоказанням є гіпертонія та серцева недостатність. В такому випадку масаж може спричинити інсульт.

Курс лікувального масажу: скільки треба сеансів, щоб оздоровитись?

Для того, щоб лікування за допомогою масажу було найбільш ефективним, необхідно звернутись до лікаря, що розрахує необхідну кількість сеансів. Проте існують загальні рекомендації. Тривалість однієї процедури в середньому повинна складати 30-40 хвилин.

Курс складається з трьох етапів: початкового, основного та кінцевого. Початковий етап складається з 4-7 сеансів. Масаж лагідний, підготовчий, на межі больового порогу.

Основний етап – це і є саме лікування. Кількість процедур від 10 до 12. Під час цього етапу наступає значне полегшення, пацієнт відчуває, що хвороба відступила, поліпшилось самопочуття. Проте важливо пройти весь курс лікування повністю, а не завершувати його, як тільки стало краще.

Завдання кінцевого етапу це максимальний відновлювальний та розслабляючий ефект для всього організму в цілому. Він займає в середньому 3 сеанси. Це приємне завершення лікування.

Таким чином, щоб отримати реальну користь від лікувального масажу, необхідно провести від 15 до 20 сеансів. Зазвичай їх періодичність складає 2 рази на тиждень.

Організм людини – це дивовижний механізм. Часто медикаментозне втручання не потрібно, достатньо лише запустити, розбудити внутрішні ресурси. Саме цим і займаються масажисти.

Отож, не зволікайте та записуйтесь до кваліфікованих спеціалістів медичного центру «ВІАСАН» за телефонами: (0352) 52-55-58; (098) 452-55-58; (095) 252-55-58.

Джерело: https://viasan.com.ua

Не стало хірурга Володимира Максимлюка

Патрульні склали 2 протоколи на чоловіка, який підняв руку на медсестру