Орендувати квартиру за тисячу гривень можна лише в шахраїв

Поділитися

1 000 гривень шахрайським способом заволодів зловмисник. Саме таке повідомлення надійшло до Тернопільського відділу поліції від місцевої мешканки.

Як розповіла потерпіла, 19 січня вона знайшла в мережі – інтернет оголошення про оренду квартири за вигідною ціною. Тернополянка зателефонувала до орендаря, аби уточнити інформацію. Чоловік повідомив, що є й інші клієнти. Аби орендувати квартиру жінка погодилась перерахувати завдаток в розмірі 1000 гривень.

Вже наступного дня пройдисвіт не піднімав слухавки, а потім зовсім його вимкнув. Краянка зрозуміла, що стала черговою жертвою пройдисвіта. За допомогою звернулась до поліцейських.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські розповідають, що шахраї копіюють фото квартир на різних сайтах і розміщують пропозиції, представляючись власниками. Ціни вказують зазвичай нижче від ринкових, щоб заманити клієнтів. Після того, як жертва переказує кошти, просто вимикають телефон. У підсумку люди втрачають свої гроші й залишаються без житла.

Щоб не потрапити на гачок, необхідно під час телефонної розмови запитати точну адресу запропонованого житла і перевірити в пошукових системах (інтернет-ресурсах оренди житла) чи це помешкання раніше здавали в оренду, прочитати відгуки про нього. Також варто віддавати перевагу оренді житла, яке пропонують фірми з нерухомості, що мають власні сайти.

Якщо ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте в поліцію, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

Як Гройсман ходив в аптеку за безкоштовними ліками в Золотниках

З понеділка “плюси” переважатимуть в усій Україні