Скільки мені коштував сайт “Активні тури UA”

Поділитися

Хтось занурився в зимовий відпочинок, а мене не полишає бажання до праці.

Ідея

Друзі, ідея створити сайт прийшла літом 2013 року в парку Шевченка в Києві. Я витягнув на бесіду екстримала Evgen Shenin і задавав питання про невідому мені тоді галузь активного і спортивного туризму. Мені дуже хотілось працювати в цій сфері.

Женя, порадив створити сайт – на якому були б всі мандрівки, всіх українських клубів і фірм, що водять в гори, річками в сплави, катають на лижах, одним словом творять активні мандри.

Такий сайт був потрібен мені самому. Я тільки повернувся з трьох підряд мандрівок, для пошуку яких витратив багато годин в UAнеті і таки не знайшов, для себе, ресурс, де б були всі мандрівки на одному сайті.

Мені потрібний був сервіс де 100% пропозицій є на одному сайті і не потрібно витрачати часу.

Перший крок

Після зустрічі з Євгеном, я створив сторінку Активні тури UA в тоді найпопулярнішій соцмережі – це було літо 2013 року.

Я нічого не знав про інтернет маркетинг, я просто у вільний від роботи час поширював пости – анонси про активні мандрівки(робив це безкоштовно) і розсилав запрошення долучитись до мого пабліку.

Після року такої роботи в сліпу, сторінка Активні тури UA, якимось чином, стала набирати все більше підписників, яких влітку 2014 року було вже більше 5 000.

Також влітку 2014 – паблік Активні тури UA, допоміг запустити мені, інший мій проект – Toyvoclub і збирати людей на сплави річками, що я сам організовував.

Я все робив неправильно за мірками “академічного інтернет маркетингу”, спамив і набридав людям запрошуючи їх по декілька раз долучитись до сторінки Активних турів UA, але якимось дивним чином я знайшов свою аудиторію.

Реклама

В квітні 2015 року, я почав пропонувати розміщувати анонси “за гроші” і на диво організатори мандрівок погоджувались розміщуватись. Першими моїми “клієнтами” стали клуби Червоноградський КСТ “За Обрій”, Путешествия и приключения – Banana Tour і Турклуб «Манівці». Заробив за перший місяць цілих 750 гривень і дуже радів з того. Радів, що Активні тури UA “продаються”.

До кінця 2015 року я заробив на рекламі 15 409 гривень. Цифри скромні – але ці гроші мені дорогі тим, що я вперше заробив на своєму власному маленькому медіа, яке я – чайник, створив..

Сайт

В 2016 році з’явився сайт, а в 2017 отримав той вигляд який має зараз. На створення сайту і перше СЕО, я витратив 25 000 грн. Велике дякую Yuri Vovkotrub, що реалізував ідею і витратив безліч годин на покращення і оптимізацію роботи.

99% всього часу, що витрачаю на роботу з сайтом Активні тури UA, йде на публікацію мандрівок.

Насправді, щоб залити посадкову сторінку з мандрівкою на сайт, зараз витрачаю в середньому 2 години часу і в день вдається опублікувати до 4 мандрівок.

Платити тільки за результат

На 5 році існування мого стартапу, я нарешті знайшов ту схему роботи, коли клуби і фірми, мандрівки яких опубліковані на сайті, платять сайту тільки за результат роботи, а рекламу я продаю, тепер, тільки виробникам і продавцям туристичного спорядження.

Плани на 2018

В мене один великий план, друзі, я хочу бачити всі 100% мандрівок, що організовують наші клуби на Активних турах UA. Хочу, щоб ви побачили все те різноманіття заходів, які для вас розробили ентузіасти мандрівного цеху нашої Країни.

Заходьте і обирайте вашу мандрівку на http://atu.in.ua/, обирати є з чого – за листопад і грудень, я опублікував 127 мандрівок.

Андрій Романчук

P.S.

Друзі, буду дуже щасливий, якщо мій сайт принесе Вам користь і ви знайдете на ньому свою мандрівку життя.

Завтра в Україні дощі

У Тернополі Mercedes Benz простояв два дні з відчиненими дверцятами