У Миколаєві зареєстровано спалах гепатиту: майже 40 хворих

Поділитися

У Миколаєві станом на 3 січня зафіксовано 37 випадків захворювання на гепатит А, включаючи шістьох дітей, повідомив заступник головного санітарного лікаря Миколаївської області Олександр Ігнатенков.

Як передає Новини N, перший випадок захворювання стався 27 листопада 2017 року. Потім кількість хворих збільшувалася поступово. А починаючи з 28 грудня випадки захворювання стали масовими.

За попередніми даними, причиною спалаху гепатиту А є вживання води з пунктів доочищення води або водопроводу. Зразки води вже відібрані для лабораторного аналізу. Результати дослідження очікуються після 6 січня.

“На сьогодні ми не можемо сказати 100%, яка вода є джерелом – з пунктів розливу або водопровідна, поки немає результатів дослідження. Але з того, що говорили хворі, бачимо по динаміці захворювання, ми все-таки приходимо до висновку, що це є саме вода з пунктів розливу доочищеної води, коли люди купують воду або в свою тару, або надається тара фірми”, – додав Ігнатенков.

Нагадаємо, що в селищі Андріївка Балаклійського району Харківської області зафіксовано спалах вірусного гепатиту А через неякісну питну воду.

Гепатит А (також Хвороба Боткіна) – гостре інфекційне захворювання печінки, яке викликає вірус гепатиту А. Вірус добре передається через заражену їжу і воду, щорічно вірусом інфікуються близько десяти мільйонів осіб. Інкубаційний період – від двох до шести тижнів, в середньому – 28 днів.

З Новим роком

Як швидко ліквідувати свій статус фізичної особи-підприємця?