Перегляд кінофільму “Кіборги” як тест на цивілізованість

Поділитися


Вчора у Тернополі любителі халяви мали змогу переглянути фільм “Кіборги” безкоштовно. Демонстрували його у кінопалаці, що розташований на вулиці Івана Франка. Звісно, бажаючих переглянути стрічку було багато. Але зробити це цивілізовано вдалося вкрай складно. Якщо порівняти вчорашній кіносеанс із демонстрацією “Кіборгів” у “Сінема Сіті”, то автор замітки ніби потрапив у глибоке середньовіччя. Здавалось би, прийшли подивитись стрічку кілька сотень патріотично налаштованих тернополян. Але виглядало, що це якась доба монголо-татарського нашестя. Люди не вміли навіть постояти в черзі, щоб не заважати одне одному. Щасливцям, котрі отримали запрошення на руки, було вкрай складно відійти від каси. У будь-якій цивілізованій країні навіть на зупинці громадського транспорту homo sapiens не поводяться так по-дикунськи.

Коли стало зрозуміло, що квиточків-запрошень на всіх не вистачить навіть на другий кіносеанс на 19 годину, розпочались скандали. Той “заслужений”, той організовував референдум про незалежність e 1991 році, той з патріотичної організації і не може бути такого, щоб йому не вистачило квитка. Шум стояв неймовірний. Збоку стовбичили представники влади, які організували кіноперегляд. Склалось враження, що від такої ганебної ситуації вони отримують задоволення. Адже скільки буде такий бедлам у нашому суспільстві, стільки перефарбовані патрійоти будуть при владі і розкрадатимуть комунальну власність із землею.

Коли пристрасті вляглися, і 90% бажаючих потрапити до зали без запрошень розійшлися, виявилось, що є ще чимало вільних місць. Навіть у дуже хороших рядах.

Чому у євреїв Фуксмана та Шліхта в “Сінема Сіті” можуть організувати цивілізований перегляд, а тернопільські патріоти за що б не взялися – виходить ж*** ?

Після всіх цих скандалів, коли знервовані глядачі всілися, у залі … відновився Радянський Союз. Саме так сприйняли присутні виступи представників влади – голови облради Віктора Овчарука, заступника голови ОДА Юрія Юрика та заступника мера Леоніда Бицюри.

Як колись комісари асвабадітєлів, так ці чувачки почали втирати свою правду… Шановні, ви що, фільм знімали? Чи за свої кошти купили права на трансляцію кінофільму по залах Тернопільщини? Та подякував би хтось один платникам податків, що з людської праці взяли гроші і тепер всі бажаючі, котрі прорвались до зали, можуть подивитись фільм…

Під час кіносеансу, значна частина глядачів продемонструвала, що любителів халявного перегляду треба вчити виключати телефони у досить жорсткий спосіб. Якщо у “Сінема Сіті” відсіювання бидла відбувається у два етапи: спочатку треба викласти сотню гривень за квиток, а потім з екрану для особливо нетямущих гаркнуть про заборону знімати і фотографувати фільми, то у вчорашньому випадку знімала і фотографувала фільм десь третина залу, з два десятки глядачів розповіли, що вони зараз у кіно, тому не можуть розмовляти по телефону.

Щодо технічних характеристик кінопалацу, то бицюрам, надалам та іншим затійникам Голівуду у Тернополі, варто подумати, щоб оновити технічну базу, особливо звук.

Щодо хвилини мовчання після завершення фільму, то така практика активно впроваджувалась в добу совітів. Можливо, краще за ту мить помолитись за душі загиблих? Але без заробітчан у рясах…

Довідка

Прем’єрний показ фільму “Кіборги” у районних центрах Тернопільської області

6.02.18 м. Бучач, районний Будинок Культури – 13:30, 16:00 год.

7.02.18 Тернопільський районний будинок культури

8.02.18 м. Кременець, районний Будинок Культури – 15:00, 18:00 год

8.02.18 м. Чортків, районний Будинок Культури – 16:00 год.

9.02.18 м. Монастириська, районний Будинок Культури – 12:00 год.

11.02.18 м. Бучач, районний Будинок Культури – 15:30 год.

12.02.18 – смт. Підволочиськ, міський Будинок Культури – 14:00 год.

15.02.18 – смт. Гусятин, міський Будинок Культури – 13:00 год.

16.02.18 – м. Теребовля, міський Будинок Культури – 14:00 год.

17.02.18 – с. Великі Гаї – 17:00 год.

18.02.18 – с. Байківці – 14:00 год.

18.02.18 – смт. Козова – 18:00 год.

20.02.18 – м. Зборів – 14:00 год.

22.02.18 – м. Збараж – 15:00 год.

Біткоїн впав до 7 тисяч 163 доларів

Чергові маразми від Тернопільської облради: роздача халяви