Школи мистецтв в центрі Тернополя не буде

Поділитися


Такий висновок зробив автор цих рядків після вчорашнього спілкування голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни з педагогами школи мистецтв та батьками учнів. Подалося це як не можливість збудувати там повноцінне сучасне приміщення зі спортзалом та іншими необхідними атрибутами для здобуття якісної освіти… Хоча ще годину до зустрічі, під час прес-конференції заступників голови облдержадміністрації Юрія Юрика та заступника голови облради Любомира Крупи говорилось протилежне. Усе це ви можете переглянути на відеозаписах і зробити свої висновки.

З почутого за цілий зрозуміло, що “наші хлопці”, які пройшли майдани і різноманітні буремні події, не витримали випробування владою. Говорять вони файно. Проте, вже помітно неозброєним оком, як втратили людяність.

У свій вихідний день, замість відпочити чи вирішити свої побутові клопоти, стривожені батьки учнів та педагоги прибігли на зустріч з високопосадовцями. Людям сто літ не треба було б бачити цих доморощених бюрократів, якби вони діяли в інтересах талановитих учнів та педагогів школи мистецтв. Не бажаючи просто вислухати присутніх, навіть завершити задати питання, “всезнаючі чиновники” затикали людям рот під час прес-конференції. Про те, щоб вибачитися через свій непрофесіоналізм навіть не йшлося. Врешті терпіння одніє матері увірвалось і вона емоційно, а головне – змістовно, розклала все по-поличках присутнім. Крупа з Юриком втратили дар мови…

Оговтавшись під завісу прес-конференції, вдалось почути, що на думку чинуш, люди їх не розуміють і не хочуть допомогти. Насправді ж присутні чітко зрозуміли, що йдеться про земельну ділянку, на якій розташована школа мистецтв в центрі міста на вулиці Медовій. І чим далі від центру файного міста буде розташоване нове приміщення школи мистецтв, тим більший навар отримають “патріоти при кориті”. Але навіть не центральне розміщення нової школи людей хвилює. Тернополяни просять, щоб їхні діти навчалися у Тернополі, а не хтозна-де.

Але навіть в такому елементарному питанні чіткої відповіді, у якій школі Тернополя, чи пристосованому приміщенні буде тривати навчання ніхто так і не отримав. Влада боїться тільки за свою шкуру і поширення протестних настроїв. І не розуміють чиновники, що їхню діяльність можна сприймати лише як шкідництво, а не допомогу школі мистецтв.

Степан Барна теж лив водичку. На жаль, керівник області не вникає проблеми, які розглядає чи на колегіях, чи зустрічах у колективах,  і за роки при посаді професійно не вдосконалився. Навпаки, деградує. Доводилось це чути неодноразово від різноманітних  фахівців. Тому й батькам і педагогам школи мистецтв запропонував спогади, моралізаторство і пустослів’я, а не бачення вирішення конкретних проблем.

Перед зустріччю з представниками школи мистецтв, батьки з подивом дізналися. що їхніх дітей – учнів 5 класу привели до Степана Барни. Нібито на екскурсію. Щоб почути, що це таке, до неповнолітніх дітей з головою ОДА не допустили жодну матір, яку делегували присутні під кабінетом. Привела діток директор школи Марія Гудима, якій недовіряє вже ні колектив, ні батьки.

P.S. Якщо школа мистецтв переможе чиновницьке свавілля і таки буде функціонувати в центрі Тернополя у новому (реконструйованому, новозбудованому і т.п.) приміщенні, то це буде завдяки згуртованості педколективу і батьків.

Сподіваємось, бабло не переможе талановиту молодь у файному місті…

P.P.S. Під кінець робочого дня тернопільські чиновники розважились презентацією реконструкції палацу графа Бадені у Коропці. Про що там тільки не йшлося: про необхідних 100 мільйонів гривень з бюджету, потім за оцінками експертів вартість зросла до 200 мільйонів, про побудову  готелю в графських палатах, ландшафтних дизайнів території, потім згадали про побудову ресторану нібито для туристів, про необхідність дороги…

У автора цих рядків склалося враження, що це якийсь сюр… Обласна бібліотека і архів недобудовані, дороги страшні, комунальні заклади в області в прикрому стані, а тут бавляться у розваги в графському палаці… І це через кілька годин, коли чули болі і тривоги батьків та педагогів школи мистецтв… Певно, не почули добре… Сподіваюсь, у суботу, 24 лютого, в 11 годині, в українському домі “Перемога” талановиті тернополяни повідають всьому світу про маразми влади нашого краю.

НОВИЙ ДОВГОБУД В ОБЛАСТІ. ФАХІВЦІ КАЖУТЬ, ЩО РЕКОНСТРУКЦІЯ ТРИВАТИМЕ ПОНАД 20 РОКІВ. ВГАДАЙТЕ, СКІЛЬКИ КОШТІВ ОСЯДЕ ТАМ, ДЕ ПОТРІБНО?

У дорожньо-транспортній пригоді загинув чоловік

Visa з Ощадбанком запустили в Тернополі систему оплати проїзду банківськими картками