У Тернополі презентували книгу “Ідея і чин України: нарис ідеологічно-політичних основ українського націоналізму”

Поділитися

16 лютого в краєзнавчому музеї Тернополя пройшла презентація книги провідного ідеолога ОУН Дмитра Мирона «Орлика» (1911-1942) «Ідея і чин України: нарис ідеологічно-політичних основ українського націоналізму».
Книгу, нещодавно перевидану в Києві Українською видавничою спілкою імені Юрія Липи, представили упорядник та ініціатор видання Віктор Рог, кандидат юридичних наук Леонтій Шипілов, директор Центру Національного Відродження Тарас Рондзістий, кандидат історичних наук Олег Вітвіцький.
«Мені дуже приємно представляти тут ґрунтовну працю вашого земляка, мені дуже приємно бачити в цьому залі багато молоді з різних організацій, сивочолих ветеранів визвольної боротьби, я відчуваю, що є не просто інтерес, є нагальна потреба в таких зустрічах. Ось я тримаю в руках видання цієї праці 2001 року, яке принесли сюди представники МНК. Я вражений – воно дуже «зачитане», багато позначок і підкреслень олівцем, мені кажуть, що за цією книжкою записуються в чергу. Отже це конкретне підтвердження правильності рішення про перевидання праці Дмитра Мирона», – зазначив у своєму виступі Віктор Рог.
Учасники презентації взяли активну участь в обговоренні книги, а також не оминули увагою й сучасних українських проблем та пошуків шляхів їх вирішення в контексті ідейних настанов Дмитра Мирона та його сподвижників.
Всі привезені книги були розкуплені за кілька хвилин, організатори заходу запланували ближчим часом провести презентацію в Бережанах, на землі, де народився Дмитро Мирон.
Василь Береза, УІС

Чому Ляшко не приїхав підтримати фігуранта стовпа ганьби, екс-регіонала Богдана Яциковського?

Як у школі мистецтв спробували “промити мізки” батькам