Відкритий лист голові обласної адміністрації з приводу 75-річчя молотківської трагедії

Поділитися

ДО 75-РІЧЧЯ МОЛОТКІВСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ
Відкритий лист
голові обласної адміністрації п. Барні С. С.

Шановний Степане Степановичу!

Оскільки мій лист, надісланий на Ваше ім’я ще в жовтні минулого року, з невідомих причин до Вас не потрапив, а був розглянутий на рівні Вашого заступника, прошу Вашого особистого втручання у цю справу. Йдеться про належне відзначення 75-річчя Молотківської трагедії. 29 квітня 1943 року гітлерівські нацисти дотла спалили село Молотків на Лановеччині, знищивши 617 його жителів – від вояків УПА до немовлят. 1985 року тут було відкрито меморіальний комплекс і музей, облаштовано територію села, сюди їздили численні екскурсії не тільки з усієї України, а й із сусідніх країн. Однак із часом споруди і загалом територія комплексу набули неохайного вигляду, музей навіть після зовнішнього ремонту не працює, оскільки не дають змоги ганебні внутрішні умови, тому понад чотири тисячі експонатів доводиться зберігати в приміщенні сільської ради.
Знаючи Вас, Степане Степановичу, більше десяти років і багаторазово переконавшись, що від інших керівників Ви відрізняєтеся тим, що дотримуєте даного слова, й це підтверджують сотні добрих справ, прошу Вас,попри всю Вашу зайнятість, вишукати у напруженому графікові Вашої праці змогу побувати у Молоткові, оглянути його, зокрема меморіальний комплекс, поспілкуватися з місцевими жителями і розпорядитися намітити конкретні заходи щодо гідного відзначення сумної дати. Маю на увазі, зокрема, ремонт дороги, відновлення роботи музею, впорядкування території комплексу, відновлення туристського маршруту та ін. Прикладами можуть послужити білоруська Хатинь та чеське Лідіце, трагічна доля яких схожа з молотківською.
До цього кличе попіл загиблих 29 квітня 1943-го дітей, людей поважного віку, борців за волю України та інших жителів.
Вірю, що моє звернення не залишиться без належного відгуку.

З повагою –
Богдан Мельничук,
уродженець села Молотків,
заслужений діяч мистецтв України,
член Національних спілок письменників, журналістів
і краєзнавців, дійсний член Наукового товариства
ім. Т. Шевченка, почесний громадянин Тернополя.
5 лютого 2018 року

Обдурених вкладників МММ хочуть надурити ще раз від імені Міністерства фінансів. На черзі наївні вкладники піраміди “Хелікс”?

Біткоїн впав до 7 тисяч 163 доларів