Врятуймо Тернопільську обласну експериментальну комплексну школу мистецтв імені Ігоря Герети

Поділитися

Педагогічний колектив Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. І.Герети висловлює категоричну незгоду з рішенням робочої групи щодо реорганізації та об’єднання Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв та Струсівської школи-інтернату в єдиний заклад освіти.

Робоча група була створена рішенням сесії Тернопільської обласної ради для вирішення питання забезпечення нежитловими приміщеннями ТОЕКШМ ім. І. Герети. Але, замість надання приміщення в обласному центрі, співголова Робочої групи Крупа Л.Л. запропонував ТОЕКШМ ім.І.Герети та Струсівську школу-інтернат реорганізувати та об’єднати в єдиний заклад освіти – Тернопільську обласну спеціалізовану мистецьку школу інтернат ім. Ігоря Герети.

Члени робочої групи заслухали інформування Тернопільської міської ради про можливість передачі у власність Тернопільської обласної ради нежитлового приміщення, яке б відповідало санітарно-гігієнічним вимогам для закладу освіти (Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №21), для забезпечення організації створення обласного закладу інтернатного типу на базі Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети

Робоча група ухвалила рішення рекомендувати адміністрації ТОЕКШМ ім. І.Герети звернутись із пропозицією та підготувати лист до обласної адміністрації щодо реорганізації ТОЕКШМ ім.І.Герети та Струсівської школи-інтернату в єдиний заклад освіти. Що дасть ТОЕКШМ об’єднання зі Струсівською школою-інтернатом?

Перш за все, після реорганізації та об’єднання, кількість учнів, яка мала би навчатися в міському корпусі новоствореної школи, зменшиться, що позбавить більшість талановитих дітей можливості продовжити навчання у тому закладі, який вони обирали. Після зменшення кількості учнів постане питання вивільнення значної кількості вчителів, які разом творили цю унікальну школу з часу її заснування.

Струсівська школа-інтернат знаходиться на значній відстані від Тернополя, що призведе до порушення цілісності навчального процесу, зниження його ефективності; буде унеможливлена співпраця з провідними фахівцями музичного училища, філармонії, театру…

І ніхто не запитав ні батьків, ні дітей Тернопілля, де вони хотіли б навчатися – у Струсові чи у Тернополі? Складається враження, що обласна влада під виглядом цієї реорганізації школи хоче позбутися багаторічної проблеми – надання школі приміщення в Тернополі! Але якою ціною?!

Голова трудового колективу Ленько І. П.

***

Хто подумав про тих дітей, які вже навчаються в нашій школі?!
Сьогодні мені, голові трудового колективу школи Ірина Ленько та заступнику директора з навчально-виховної роботи Nata Oros у приміщенні Обласної державної адміністрації заступник голови обласної ради Любомир Крупа, заступник голови ТОДА Юрій Юрик та начальник Тернопільського обласного управління освіти Хома Ольга заявили нам, що у Струсові будуть з 5, ну може із 7 класів. Не інакше. На моє запитання, чи дасть хтось з них свою дитину в Струсів, відповідь була-ні. Чи не так, пани заступники?
Нам сказали, що ми не про дітей думаємо, а в першу чергу про вчителів!
Голова ТОДА Степан Барна сказав, що школа буде в Тернополі, а у Струсові філіал. Але об’єднання неминуче.
Але хіба це вже буде та школа, яку хотів мій батько. А як же тоді факт, що приміщення за адресою Тернопіль вул. Шевченка, 17 було надане з самого початку ТОЕКШМ? А потім туди помістили телерадіокомпанію, яку очолював пан Левко Крупа. Приміщення на Медовій, 5 мало бути тимчасовим. Офіційний засновник нічого не зробив, щоб школа отримала постійне приміщення. А тепер знайшли вихід?
Нас, вчителів загальноосвітніх предметів залякує директор тим, що серед навчального року об’єднає 6 класів і зменшить педнавантаження вчителів, хоча це незаконно.
Бухгалтер заявила, що й зарплату ми будемо отртмувати не в повному обсязі, і оздоровчих у нас не буде…
Але ми не здамось, і не мрійте! Нас багато. Батьки, вчителі, громадськість….
Обласна рада мала б представляти інтереси громади Тернопілля, а чиї інтереси представляє насправді?
Сьогодні пан Любомир Крупа так принизив мене, як цього ще ніхто не робив: заявив, що спеціально для мене відкрили посаду заступника директора, а я, бачте, така невдячна…
Так ось, повідомляю офіційно: я не продаюсь за посади, не піддаюсь шантажу чи чомусь іншому. Я Герета. І цим все сказано. Скажу словами мого батька “З Герети мене ніхто не зніме”.
Пропоную:
проведіть консультації з батьками в першу чергу, проведіть опитування громадськості про те, чи потрібна ТОЕКШМ ім. Ігоря Герети Тернопопільській громаді, а потім приймайте рішення.
І подумайте ще раз, панове голови, заступники, начальники, депутати, що ви робите! Прошу, не нищіть школу, яку так люблять діти, які плачуть, коли хворі, бо не можуть піти до школи, школу, яку започаткував Ігор Герета, а творили ми всі разом – вчителі, діти, батьки, і яку свого часу ви, пане Степан Барна, колись самі рятували.

Ярина Герета
так звана тернопільська влада

 

Возможности использования строительных лесов

Національний банк України 15 лютого вводить в обіг срібну пам’ятну монету, присвячену Патріарху Любомиру Гузару