Лелеки вже повернулись в Україну: як допомогти їм вижити?

Поділитися

Лелеки вже повернулися в Україну.. 6 березня лелек бачили у небі Тернополя. Про це повідомляє Віталій Гріщенко у соцмережі. Та Батьківщина їх зустріла морозами та снігопадами..
Тому, на жаль, багато птахів може загинути від холоду та голоду..
У кого є можливість – підгодовуйте птахів та беріть на перетримку додому..
Фото із лелеками на снігу зроблене поблизу м.Калуш на Івано-Франківщині.
19 березня – день, коли лелеки повертаються у свої гнізда.. тому така картина буде по всій країні..

Поради екологічного клубу «Край» подаємо без змін:
1. Організуйтеся із у невелику групу і зробіть розвідку чи немає поблизу вашого населеного пункту лелек.

2. Якщо ви знайдете кілька чи більшу групу птахів, то вам потрібно буде оперативно діяти. Окрім того повідомте про місце розміщення птахів представників органів місцевого самоврядування, вчителів місцевої школи або керівників громадської природоохоронної організації, просто небайдужих людей. Інформуйте інших людей про умови рятування лелек та кличте їх на допомогу.

3. Не лякайте птахів, не підходьте до них занадто близько. Кожен наступний їх політ, здіймання в небо, це витрата енергії, а це дуже небезпечно для їх життя саме зараз, бо вони виснажені не лише перельотом але і тижневою холодною, голодною і сніжною погодою.

4. На відстані 10-15 м до місця розташування птахів очистіть невелику ділянку від: саме там можна буде врятуватися більшій кількості птахів. Потрібно викласти на підготовлені місця сіно, солому, сухі багаторічні трави, хмиз, дрібні гілки, кукурудзянку тощо. Саме на це місце ви будете носити птахам їсти.

5. Ідеальна їжа для лелек – жива прісноводна риба, або відігріта морожена риба, миші, жаби, або інше м’ясо. Окрім того, лелеки можуть їсти усе, що їдять домашні свійські птахи: зерно, хліб, варену картоплю та ін.

6. Небезпечно, коли до місця їх розташування добиратимуться собаки (!).

7. Якщо птахи зовсім ослаблені (тобто такі, які не реагують на рухи людей), то їх потрібно забрати, відігріти і тимчасово розмістити в хлівах або інших господарських будівлях разом із домашніми тваринами.», повідомляє Litera

Люди!!! Рятуйте ЛЕЛЕК!!!

Ліна Костенко: 88 років від дня народження

Сервісні центри МВС запровадили чек-лист практичного іспиту для водіїв