Воїн АТО, актор фільму “Кіборги” Роман Семисал заспівав у дуеті із сестрами Тельнюк

Поділитися

Соціально-мистецький проект #ПісніВійни презентує відео до свого 12-го синглу. Це дует воїна АТО, добровольця, поета, актора театру і кіно (виконавець однієї з ролей у фільмі «Кіборги») Романа Семисала та Сестер Тельнюк. Автором слів ліричної та зворушливої пісні «Мені тебе не вистачає» є сам боєць, а музику створила Леся Тельнюк. Ця композиція увійшла в альбом сучасних фронтових пісень #ПісніВійни, реліз якого відбувся 14 жовтня 2017 р.

На фронт російсько-української війни на сході України Роман Семисал пішов добровольцем у 2014-му. Служив у 24-й окремій механізованій бригаді. Саме на фронті Роман написав вірш «Мені тебе не вистачає», який згодом став одним із синглів проекту #ПісніВійни. «Про війну потрібно говорити правду або нічого, – каже воїн. – Вірш «Мені тебе не вистачає» я написав під час першого артилерійського обстрілу. Тоді будь-яке патріотичне роздуте почуття, будь-яке геройство, будь-які «шапкозакидацькі настрої» миттєво з нас вилетіли… Реалії на війні дуже страшні».

«Зараз розвивається окремий музичний жанр – сучасна військова пісня, – зазначають учасниці проекту «ТЕЛЬНЮК: Сестри» Галя і Леся Тельнюк. – І він дуже потрібен саме зараз, коли триває війна, бо це також зброя, це також ліки і протидія. Це те, що розраджує. Проект #ПісніВійни є моментом фіксації нашої нової історичної пам’яті, пісенним укріпленням наших ідеалів, символів, національних кодів».

Довідка. Соціально-мистецький проект #ПісніВійни – волонтерська ініціатива. Проект тривав у Львові півтори року: від ідеї – до виходу альбому. Його автор та координатор – журналіст та промоменеджер артистів Галина Гузьо. 14 жовтня 2017 р. побачив світ альбом сучасної фронтової пісні #ПісніВійни. Компакт-диск об’єднав 15 композицій, написаних воїнами АТО під впливом пережитого на війні на сході України. Усі ці пісні в рамках соціально-мистецького проекту #ПісніВійни були записані на професійній студії в унікальних дуетах бійців-авторів та відомих українських артистів.

 

Бійці-учасники проекту: Олександр Рожко, Зиновій Медюх, Богдан Ковальчин, Тарас Гривул, Максим Перев’язко, Андрій Шевчук, Петро Комендат, Сергій Тітаренко, Станіслав Паплінський, Ірина Красота, Ігор Шолтис, Олекса Бик, Роман Семисал, Дар’я Зубенко. Аби надати пісням, які створили бійці, а також важливим темам, які у них порушені, максимального суспільного резонансу під час запису композицій для компакт-диску #ПісніВійни  були створені унікальні дуети – воїнів-виконавців з відомими українськими артистами. У проекті взяли участь вокальна формація «Піккардійська Терція», співак та композитор Павло Табаков, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, Фома із групи «Мандри», Арсен Мірзоян, співачки Ірина Доля, Оксана Муха та Аничка Чеберенчик, а також фронтмен гурту Kozak System Іван Леньо, Віктор Винник із групи «Мері», співак Тарас Гаврик, сестри Тельнюк, лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, співачка Анастасія Приходько, лідер гурту Ot Vinta Юрій Журавель, бард-волонтер Христина Панасюк.

 

17 березня у Тернополі відбудеться прем’єрний показ фільму “Посттравматична рапсодія”

У Тернополі відбудеться конкурс піаністів «На Батьківщині Василя Барвінського”