Рибалки, що приїжджають на Івачівське водосховище, не зобов’язані нічого і нікому платити

Поділитися

Тернопільським рибалкам і не тільки про Івачів
– Хлопці, в вас білєти є?
– Які білєти?
– УТМР
– Ні
– Тоді рибалка по 50грн…

Саме цей початок діалогу спонукав мене до написання даного посту. Хочеться, аби рибалки, що приїжджають на Івачівське водосховище, розуміли, що вони там не забов’язані нічого і нікому платити. Хочу, аби ви розуміли, що “на лоха” УТМР знов почав нагло збивати бабки. Отже, пояснюю…

Ми просто стояли і пробували ловити щучку. І тут на “Жигулях” проїжджав мимо чоловік. Він побачив нас і зупинився. А далі був отой початок розмови, що я писав вище. Чоловік, зауважте, не представився і навіть не підійшов. Він не пояснив нічого, а зразу спитав чи є у нас квитки УТМР та що нам потрібно йому дати по 50грн.

По-перше, я ніколи не піду в УТМР, зважаючи на те, чим займаються ці псевдо-доглядачі водойм і угідь. Тому їх квитка я не маю. По-друге, в мене виникло цілком логічне запитання на підставі чого я мав би сплатити 50грн і куди вони потім будуть задіяні.

Логічно, що я задав ці запитання. Мені сказали, що “це став УТМР”, що не є правдою і я це знав на 100%. Я попросив показати документи і чоловік поспішив сісти в авто і кудись погнав.

Я вже було подумав, що він поїхав в справах. Та ні, повернувся з папкою паперів в руках.

– А хто Ви такий взагалі? На підставі чого я маю оплатити 50 грн?
– Я – єгер. Читайте, тут все пише, – дядько простягнув щось схоже на ксерокопію документа
– Так чому читати? Чому Ви зразу не представились? Чому Ви не можете пояснити що є підставою оплати? Навіщо мені читати – поясніть.
– Читайте, тут все пише…

Беру в руки папірець. Якщо чесно, при бажанні таке чудо можна зробити за 15хв за допомогою текстових та графічних редакторів. Ніяких мокрих печаток – просто копія. Читаю:

“розпорядження голови Тернопільської ОДА…” Ну ок. Що далі? А далі – вуаля: “ДОЗВОЛИТИ УТМР спортивне і любительське рибальство, догляд за водоймою, жителями водойми, благоустрій території і т.п.”

УВАГА – ДОЗВОЛИТИ рибалити, слідкувати за порядком, проводити благоустрій і т.п. Де тут пише, що УТМР має збирати гроші в мене? Де пише, що “це став УТМР”?

На ці запитання пан “єгер” мені відповіді не надав. Ба більше – він напевно і сам вперше дізнався про що там пише. Хоча запевняв, що він знає, про що мова в “документі”, коротко переказати його суть мені він не міг.

Чувак застосував тоді нову тактику. Як виявляється, він з нами сваритись не буде, а приїдуть органи і розберуться. Чекаю “органи” до цих пір. І, цікаво, що “органи” мені мали б зробити за риболовлю в дозволеному місці та з дозволеними снастями?

Нова фішка – підставою для сплати 50грн є, увага – ТАБЛИЧКА!!! на в’їзді до водосховище та біля “комбайнової”. Поставлю я певно біля хати табличку “Хто це читає, має заплатити 50грн” і буду косити бабло.

Куди мають йти гроші? Ану вгадайте? На зариблення. Ой як неочікувано…

Тернопільська МРО УТМР. Полювання та риболовля на Тернопільщині перед тим, як посилати своїх “єгерів” косити бабло, навчіть їх вітатись, представлятись, пояснювати людям що внески ДОБРОВІЛЬНІ, а риболовля не є платною. Досить займатись здирництвом! Замість цього краще контролюйте діяльність порушників на водосховищі. Хоча, про що ми можемо говорити, якщо ваші люди в нерес ганяють на моторах по Івачеві? А чого варті історії про сітки на базі УТМР і т.п.? СОРОМ!

Хочу аби рибалки розуміли, що вони не забов’язані нічого платити нікому. Підстав збирати гроші за риболовлю немає ніяких. А папірець і табличка нічого не важать.

До слова, 2 хвилини в гуглі і знаходжу цікаву статтю. Раджу також прочитати: gazeta1.com

Маю надію, цей пост дасть відповіді на запитання багатьох людей. Здирництво зі сторони УТМР не повинно пройти. Можете сміло їх посилати до таблички, допоки дана “організація” не наведе лад з документами, на водоймі та саме перше – в своїх рядах.

P.S. У будь-якому випадку дотримуйтесь правил спортивного та любительського рибальства, перешкоджайте вчиненю протиправних дій в загальному та щодо риби зокрема і тоді кожен зможе половити ” в кайф”.

Василь Білокінський

P.P.S. Прошу поділитись дописом, аби поширити інформацію серед широкого кола.

Казанова із Скали-Подільської за відмову пограбував коханку

У Тернополі відкрито мандрівну фотовистаку Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького